Logo Hockey Connect geel oranje

Award voor fotograaf

PA15 Frank Uijlenbroek

Frank Uijlenbroek, internationaal bekend hockeyfotograaf en verbonden aan Hockey International, heeft een prestigieuze award gewonnen. In Londen mocht Uijlenbroek eind maart de Graham Wilson Award in ontvangst nemen.

Graham Wilson is niet voor niets de naamgever van deze award. De Engelsman was meer dan dertig jaar de hockeyspecialist voor de Daily Express, en was de laatste journalist met een wekelijkse column over de hockeysport. Wilson overleed in 2016. Hij was op dat moment onder andere voorzitter van de Hockey Writers Club

Dat gezelschap riep kort daarna de Graham Wilson Award in het leven, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een journalist of fotograaf die zich binnen zijn vakgebied buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de hockeysport.

XXL Nutrition

Eind maart viel die eer dus Frank Uijlenbroek ten deel ‘for service to jockey journalism’, zoals in het juryrapport te lezen staat. Uijlenbroek was niet de enige die in het zonnetje werd gezet, want de Hockey Writers Club kiest ook jaarlijks de spelers van het jaar. Die titel was dit keer weggelegd voor Nick Bandurak en Leah Wilkinson. Bandurak (28), speler bij Holcombe HC, werd afgelopen februari voor het eerst opgeroepen voor de Engelse ploeg. De 35-jarige Wilkinson komt uit Wales en speelt voor Surbiton HC. Ze maakte deel uit van de Britse ploeg die brons won in Tokio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *