Logo Hockey Connect geel oranje

Beter eten met Crisp

PA21 Crisp 2

Ze zijn eigenlijk niet te missen, de borden van Crisp langs de kant van inmiddels veel hockeyvelden. De supermarkt-app verbindt zich steeds meer aan de hockeysport, in die mooie missie met als insteek beter eten mogelijk te maken voor meer mensen.

Want voor wie het nog niet wist: dat is het doel van Crisp sinds de lancering van de app, nu ruim drie jaar geleden. En met ‘meer mensen’ wordt nadrukkelijk heel Nederland bedoeld. Daarom koos Crisp er vorig najaar ook voor een campagne te lanceren voor prime time televisie op Nederlands best bekeken zenders.

Vanaf de start heeft Crisp zich vooral onderscheiden met de kwaliteit van verse producten. Die sluiten aan bij de behoefte van veel klanten om vaker vers en gezond te eten. Op zichzelf is die wens niet genoeg om een blijvende verandering in het dagelijks eetpatroon door te voeren. Maar smaak blijkt dat wel. Crisp ziet dat dit de belangrijkste motivatie is voor herhaalaankopen – vooral voor seizoensgroente en -fruit. De kleurrijke tv-commercial was ook een ode aan die smaak.

XXL Nutrition

,,We hebben veel loyale klanten en zien dat die mensen echt terugkomen vanwege de smaak’’, vertelt Marloes Dobbe, Marketing Director bij Crisp. ,,Dat woord wordt letterlijk, net als ‘lekker’ en ‘kwaliteit’, opvallend vaak genoemd in reviews – meer dan bij welke supermarkt dan ook. Dat je online kunt shoppen snapt iedereen inmiddels wel. Maar dat het zo’n feest is om jezelf elke dag goed eten te gunnen, is een mooie boodschap.’’

Vers en lekker

Crisp is dus een online supermarkt die zonder omwegen goed eten bezorgt. De producten van Crisp zijn vers, lekker, in het seizoen en goed geprijsd omdat er rechtstreeks wordt ingekocht bij kleine makers en kwekers die precies weten wat ze doen. Zo komen de mosselen uit Zeeland van familiebedrijf Neeltje Jans, de witlof van teler Huisman uit Benningbroek, de Hollandse Noordzee schol van de TX36 vissersboot van Jan en Jaap van Vis en handgemaakte worstenbroodjes van Remco Beekman uit Brabant. Crisp wil de beste kwaliteit eten bereikbaar maken voor iedereen die van goed eten houdt.

Er is een ruim aanbod in groente, fruit, verse vis, handgemaakte verse pasta’s, meer dan zestig kazen, tachtig wijnen en award-winning pannenkoeken. Via de app zijn versproducten verkrijgbaar van meer dan tweehonderd verschillende leveranciers, waaronder ook kleine gespecialiseerde lokale middenstanders. Crisp onderscheidt zich door te kiezen voor kwaliteit, een eerlijke prijs en de lekkerste producten. Levering is landelijk, zes dagen per week en voor 22.00 uur besteld is de volgende avond in een 1-uurs tijdvak thuisbezorgd. Crisp is de eerste app-only verssupermarkt van Nederland. 

Oprichters 

Crisp is opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg, René Bink en Eric Klaassen. Peeters was co- founder van Westwing, de succesvolle internationale e-commerce formule die onlangs naar de beurs ging. Roodenburg heeft tien jaar ervaring bij Ahold. Bink is opgegroeid op een boerderij en was directeur van groothandel in lokale versproducten StreekSelecties BV. Klaassen startte het digital strategy adviesbureau BLOOM en in die hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor de groei van enkele van de meest toonaangevende apps en digitale platformen in Nederland. Samen delen ze een hang naar innovatie en goed, lekker eten. 

Het succes van Crisp kwam snel en was ook nog eens groot. Al in 2019 werd het bedrijf verkozen tot New Retail Champion. Mooier nog waren de cijfers die het bedrijf kon overleggen. Een kleine twee jaar geleden maakte Crisp bekend dat de omzet in de voorgaande twaalf maanden was verzevenvoudigd. Door corona had Crisp zelfs een beetje de wind in de zeilen. Veel mensen die zich in het begin van de crisis meldden, werden daarna vaste klant. ,,We hebben ons inmiddels bewezen als blijvende oplossing voor drukke gezinnen in het hele land, die met hun weekboodschappen beter eten. Ik ben er extra trots op dat we daarmee vele honderden banen in het leven hebben geroepen, en een duurzaam en blijvend landelijk afzetkanaal zijn voor honderden kleinschalige boeren, makers en kwekers’’, stelt co-founder en CEO Tom Peeters trots.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *