Logo Hockey Connect geel oranje

Compressieproducten in opmars onder sporters

PA11 Jeroen Hertzberger

In de hardloopwereld zijn ze inmiddels niet meer weg te denken en ook in de hockeywereld beginnen de compressieartikelen steeds meer een begrip te worden. De compressieproducten van Hansaplast bieden de sporters ondersteuning voor de spieren en voorkomen beschadiging daarvan. ,,Sporters willen niet meer zonder’’, zegt Bente van Kampen, Brand Manager van Hansaplast. 

Hockey is niet alleen een populaire sport in Nederland, maar ook een blessuregevoelige sport. Spieren en pezen krijgen veel te verduren tijdens explosieve sprintjes en flats- en pushbewegingen. Om spierbeschadiging te voorkomen heeft Hansaplast in mei 2020 een hele compressielijn geïntroduceerd die de sporters van dienst zijn tijdens het (intensief) sporten. ,,Het is belangrijk dat je spieren zo snel mogelijk herstellen en dat begint preventief tijdens trainingen’’, zegt Van Kampen. ,,De compressieproducten, waaronder de compressiekousen, de kuit- en armsleeves, stimuleren de bloedcirculatie, waardoor je meer zuurstof in je spieren krijgt die spierschade kunnen voorkomen.’’

Eén van de dingen die deze artikelen tegengaan, is het krijgen van spierpijn na een behoorlijke inspanning. ,,Je krijgt spierpijn als je flink hebt gesport: dan komt er een ophoping van afvalstoffen en ontstaat er melkzuur in je spieren. Door die compressie worden je spieren beter doorbloed en krijg je minder ophoping van afvalstoffen.’’ Volgens Van Kampen dragen de compressieproducten daadwerkelijk bij om blessures te voorkomen en vermijden ze dikke voeten en shin splints.

XXL Nutrition

Logische aanvulling
Hansaplast staat wereldwijd bekend om haar pleisters en heeft de laatste jaren het assortiment uitgebreid naar allerlei andere sportartikelen, waaronder bandages en steunwindsels. ,,De compressieproducten waren een logische aanvulling op ons assortiment’’, aldus Van Kampen, die aangeeft dat de compressieartikelen ook onder scheenbeschermers gedragen kunnen worden als extra bescherming voor de achillespees. ,,Voor de hockeyer is dat natuurlijk wel relevant.’’

De latexvrije compressiekousen zijn vorig jaar ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde fysiotherapeuten, sportartsen en sporters. Jong of oud, fanatiek of recreatief, iedereen kan de producten gebruiken tijdens het uitvoeren van fysieke inspanning. Hoewel de producten strak om je lichaam zitten, is er van een beklemmend gevoel geen sprake. ,,Omdat de compressieartikelen zo relevant zijn voor hockeyers horen we veel positieve reacties: van olympiërs tot spelers uit de hoofdklasse’’, zegt Van Kampen. 

,,Zo horen we dat de sporters het makkelijk vinden om deze artikelen aan te trekken en dat ze goed en strak zitten, wat natuurlijk ook de bedoeling is. Wat we verder horen is dat de hockeyers tijdens het sporten ondersteuning voelen en merken dat de spieren minder belast worden, zonder dat ze ongemak ondervinden.’’

Zo is bijvoorbeeld international Jeroen Hertzberger een enthousiast gebruiker van de sportcompressiekousen van Hansaplast. ,,Sportcompressiekousen gebruik ik graag omdat het belangrijk is dat mijn spieren goed herstellen na een intensieve training’’, stelt Hertzberger.

Nieuwsgierig geworden naar de compressieartikelen van Hansaplast? Neem dan een kijkje op hansaplast.nl of ga naar de drogist of apotheek bij jou in de buurt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *