Logo Hockey Connect geel oranje

De meiden van Mülders

Hamburg 2021-22 FIH Hockey Pro League
Germany v Netherlands
Picture: Sabine Plˆnissen and Frederique Matla.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
Hamburg 2021-22 FIH Hockey Pro League Germany v Netherlands Picture: Sabine Plˆnissen and Frederique Matla. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Bondscoach Jamilon Mülders maakte begin juni zijn selectie bekend voor het wereldkampioenschap. Die ploeg van achttien meiden bevat uiteraard bekende namen, maar er zitten zeker ook verrassingen bij. Neem de plek van Sabine Plönissen. Bij Amsterdam door de wol geverfd, maar in Oranje slechts vijf interlands achter haar naam. Zij gaat nu – eindelijk – haar debuut maken in een groot toernooi. Haar ploeggenote Freeke Moes was wél op de Spelen in Tokio, maar speelde daar niet. Ook zij werd opgenomen in het keurkorps van Jamilon Mülders.

Naast Plönissen en Moes zijn er maar liefst nog vijf speelsters die voor het eerst gaat uitkomen in het wereldkampioenschap. Felice Albers, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Pien Sander en opmerkelijk genoeg ook Maria Verschoor. De ervaren speelster van Amsterdam gaat richting de tweehonderd interlands voor Oranje, maar speelde dus nog nooit een WK.

Opvallend natuurlijk toch ook wel de naam van Eva de Goede. De meervoudig beste hockeyster van de wereld heeft een lange revalidatie achter de rug na de zware knieblessure die ze opliep bij Oranje in een wedstrijd tegen België. Veel speelritme heeft De Goede nog niet, maar met haar klasse en ervaring is ze niettemin een logische keuze van Mülders. Samen met Margot van Geffen en Lidewij Welten vormt De Goede het drietal speelsters dat de tweehonderd caps inmiddels oversteeg.

XXL Nutrition

Mülders – die na het WK plaatsmaakt voor Paul van Ass – is content met de ploeg die hij samenstelde. ,,Sinds half januari hebben we met elkaar een interessante en intensieve reis doorgemaakt. We trainden en speelden in verschillende samenstellingen en ik heb veel verschillende speelsters aan het werk kunnen zien. Allemaal toonden zij veel inzet en daardoor zijn we als team gegroeid de afgelopen periode. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we goed voorbereid op 2 juli voor volle tribunes aan onze eerste WK-wedstrijd kunnen beginnen.’’

De selectie:

Felice Albers (Amsterdam) 22

Margot van Geffen (Den Bosch) 225

Eva de Goede (HGC) 251

Yibbi Jansen (SCHC) 27

Marloes Keetels (Den Bosch) 170

Josine Koning K (Den Bosch) 93

Sanne Koolen (Den Bosch) 63

Renée van Laarhoven (SCHC) 20

Laurien Leurink (SCHC) 123

Frédérique Matla (Den Bosch) 95

Freeke Moes (Amsterdam) 17

Laura Nunnink (Den Bosch) 147

Sabine Plönissen (Amsterdam) 5

Pien Sanders (Den Bosch) 78

Anne Veenendaal K (Amsterdam) 87

Maria Verschoor (Amsterdam) 159

Xan de Waard (SCHC) 171

Lidewij Welten (Den Bosch) 233

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *