Logo Hockey Connect geel oranje

De speelsters van het Nederlands elftal vielen afgelopen winter met de neus in de boter.

PA15 Argentinie 1

De speelsters van het Nederlands elftal vielen afgelopen winter met de neus in de boter. Ze waren in Argentinië op het moment dat Lionel Messi de Argentijnen naar de wereldtitel leidde. In Buenos Aires dompelde Oranje zich onder in het feestgedruis. Anne Veenendaal – uiteraard met camera – deelde haar beelden en haar verhaal met Hockey International.

,,Na de wedstrijden in Santiago del Estero vlogen we op de dag van de finale terug naar Buenos Aires, waar we moesten overnachten. Tijdens de vlucht riep de captain al de tussenstanden om en het was heel leuk de reacties van de mensen te zien op de voorsprong van Argentinië. Nadat Frankrijk gelijk had gemaakt, sloeg de sfeer wel een beetje om. Uiteindelijk landden we tien minuten voor de penalty’s op Buenos Aires. Iedereen had op dat moment al ergens een livestream gevonden. Met de pendelbus ging het snel naar de aankomsthal, waar echt een heel klein, slecht tv’tje stond met honderden mensen die daar aan het kijken waren. Daar hebben we ook de penalty’s en de ontknoping gezien.

Het feest brak daarna meteen los, maar wij moesten nog met de bus richting hotel, dat echt in het midden van de stad lag. Daarom hadden we nog wel even twijfels, van ’o god, gaat dat wel lukken?’ Maar dat ging prima. In de stad hadden we nog een beetje file omdat iedereen naar het centrum wilde. Was wel heel gaaf. Op de snelweg hingen mensen uit de auto’s met vlaggen van Argentinië, hele families waren in auto’s gepropt. Ik heb altijd mijn camera mee, dus het was erg leuk dat ook allemaal vast te leggen.

XXL Nutrition

We hadden die avond vrij, konden doen wat we wilden. Het was overal feest natuurlijk, dus wij zijn ook de stad ingegaan. Sommigen naar het grote plein, de Plaza del Mayo, anderen kozen voor de lokale feestjes. Het was echt heel cool allemaal. We werden trouwens meteen herkend als Nederlanders, ook al hadden we normale kleding aan. Dat was nog wel even wachten op de reactie, maar de mensen waren echt supervriendelijk en vonden het geweldig dat wij lekker mee feestten. En het was echt een groot, fantastisch feest. Een unieke ervaring. Ik ben lekker met m’n camera overal tussendoor gelopen en maakte nog een filmpje van de drukte in de grote straat naar het plein. Die stond helemaal vol en dat liep echt kilometers door naar achteren. Alleen maar mensen. Bizar.

Het is mooi te zien was sport kan losmaken. Dan zie je ook echt hoe groot voetbal is, zeker vergeleken met hockey. Het hele land leek in Buenos Aires te staan. En iedereen had een shirt van Argentinië aan en iederéén had Messi op de achterkant. Bijna niks anders. Niet normaal. Het was echt heel bijzonder. Once in a lifetime, denk ik.

Grappig was trouwens ook dat meteen werden herkend op het moment dat we de bus uit kwamen. Een groepje Argentijnen herkende ons, blijkbaar hockeyfans. Ze werden helemaal gek dat wij daar waren, wilden meteen op de foto. Ja, ook hockey leeft heel erg in Argentinië. Maar toch wat minder dan Messi, haha.’’

UTRECHT -Keepster Nederlands elftal, Anne Veenendaal fotografe in het centrum van Utrecht. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

De fotografie van Anne Veenendaal

Anne Veenendaal is bij het grote publiek vooral bekend als de keepster van Oranje. Maar de hockeyster is veelzijdig en maakte ook van een andere passie haar beroep. Anne Veenendaal is sinds enkele jaren professioneel fotografe met een bijzondere, natuurlijke en vooral heel eigen stijl. Naast haar drukke leven als hockeyster is fotografie de laatste jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen. Zo maakte Veenendaal succesvolle shoots voor merken als Osaka, Claudia Sträter en Expresso Fashion. Reportages met grote namen uit het tophockey leidden in 2018 tot de oprichting van haar eigen bedrijf. Haar klantenkring bestaat onder meer uit bekende influencers op social media. Ze werkt het liefst met natuurlijk licht, binnen of buiten. De wereld is haar decor, de camera haar gereedschap.

Meer weten over de fotografie van Anne Veenendaal? Neem een kijkje op haar website www.anneveenendaal.com.

(Foto’s Anne Veenendaal)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *