Logo Hockey Connect geel oranje

De tophockeyster en het model

PA23 Lidewij Raphael 1

Het is een scenario van een leuk liefdesromannetje, maar het overkwam Lidewij Welten en Raphael Korse in het echt. De tophockeyster van Den Bosch en het fashionmodel kwamen in contact via Instagram, leerden elkaar goed kennen tijdens het WK hockey in Londen en zijn sindsdien onafscheidelijk. Drukke levens, volle agenda’s, maar toch één en al liefde

Het romantische avontuur van Lidewij Welten en Raphael Korse begon sprookjesachtig. Beiden hadden nog geen relatie, maar hadden in 2018, toen Welten het WK hockey moest spelen in Londen, al wel contact. Toen Korse op uitnodiging van Welten richting Londen vertrok om de poulefase te bekijken, sloeg de vonk echt over. Korse genoot met volle teugen en Welten bereikte in no-time met Oranje de kwartfinale. Uiteindelijk besloot Korse om toch het gehele WK in Londen te blijven. ,,Eigenlijk was het niet mijn plan om in Londen te blijven. Sterker nog, toen ik na de poulefase op het vliegveld in Londen stond, besloot ik zelfs pas ná de check-in om alsnog terug te gaan richting het hockeyveld. Ik wilde Lidewij zien spelen in de finales. Zo gezegd, zo gedaan.’’ Uiteindelijk zag Korse zijn toekomstige vriendin wereldkampioen worden met Oranje.

Nog geen week later besloot het koppel de stap te zetten: een relatie was geboren. Opvallend detail: ook Korse was actief in de hockeysport, maar op een hockeyveld of hockeyfeest hadden ze elkaar nog nooit gezien. Hij speelde al verdediger bij Warande, in de eerste klasse. Maar daar zagen ze Korse een stuk minder vaak vanaf het moment dat hij setje vormde met Welten. ,,Ik heb ervoor gekozen dat ik graag zoveel mogelijk wedstrijden van Lidewij wil zien. Met mijn team heb ik afgesproken dat ik alleen de thuiswedstrijden speel. En wanneer ik wel speel, ben ik ook voorzichtig. Met mijn baan kan ik het absoluut niet permitteren dat ik thuiskom met bijvoorbeeld een blauw oog. Het liefst ben ik dus bij alle wedstrijden van Lidewij. Dat ik bijvoorbeeld niet mee kon naar de Spelen in Tokyo was voor mij een ramp. Ik vond het verschrikkelijk om haar thuis vanaf de bank te moeten aanmoedigen.’’

XXL Nutrition

Modellenwerk

Het lijkt het erop dat Korse zijn gehele weekschema aanpast aan het volle hockeyschema van Welten. Niets blijkt minder waar. De enthousiaste en energieke Korse heeft namelijk ook een vol dagprogramma, dat vaak last-minute nog kan veranderen. En zijn modellenwerk voor onder andere merken als Omoda, Danish Design en Hunkemöller is iets waar zelfs Welten nog iets aan heeft. ,,Het kan soms zijn dat hij ’s ochtends wordt gebeld en dan ’s middags een shoot heeft. Trots ben ik op de shoots die hij maakt in het buitenland. Ik merk dat hij dan altijd met veel energie weer thuiskomt’’, vertelt Welten. ,,Ik heb van Raphael nog beter geleerd hoe ik met eten en voeding moet omgaan. Bij hem is gezonde voeding misschien nog wel belangrijker dan voor mij. We stimuleren elkaar om gezond te eten en veel te sporten. Op die manier ben ik me de afgelopen jaren nog beter gaan voelen.’’

Maar niet alleen op het gebied van sporten en voeding vullen Korse en Welten elkaar aan. Ook helpt de hockeyster Korse mee zich optimaal voor te bereiden voor een shoot. ,,Ik help Raphael weleens mee met een casting video. Maak ik bijvoorbeeld de opnames. Die video’s helpen hem weer om een mooie klus binnen te halen.’’

Vakantie

Beiden hebben een vol schema, waarbij er toch ook aandacht voor elkaar is. En wanneer dan het einde nadert van het lange hockeyseizoen is dat ook echt het moment tijd te nemen voor elkaar. Allebei koesteren ze een passie voor Indonesië. Voor de tweede keer gaan Korse en Welten op bezoek in het land bezoeken waar de roots van Korse liggen. ,,Dit keer gaan we naar Java’’, vertelt hij. ,,Mijn familie is daar opgegroeid. Na Java gaan we naar Bali. Hier sporten we vaak samen, gaan we lekker ontbijten, maar vooral ook genieten van de beach clubs”.

Even lekker helemaal niets doen, dat komt eigenlijk niet voor in het woordenboek van Welten en Korse. Ook op vakantie wordt er vaak gewerkt om fit te blijven. En de wil om te winnen, die kent Welten zelfs op vakantie. ,,We rennen inderdaad vaak samen’’, vertelt Welten met een lach. ,,En één ding mag dan niet gebeuren. Wanneer we samen gaan, mag Raphael nóóit voorop lopen.’’

Welten zal het nodig hebben om de batterij op te laden, want er wacht haar een intensieve zomer met natuurlijk het wereldkampioenschap. Een korte vakantie later gaat ze aan de slag bij haar nieuwe club Kampong. 

Sportcarrières duren niet eeuwig, en ook die van Lidewij Welten zal een keer eindigen. Waar de twee zich daarna mee gaan bezighouden, daar zijn ze nog niet helemaal over uit. Zoals het er nu uitziet zou de international bij Oranje doorgaan tot en met de Spelen van Parijs. En daarna? Korse heeft wel een suggestie. ,,Ik denk dat Lidewij het wel leuk zou vinden iets in de TV-wereld te doen. Een programma als RTL Boulevard, dat zie ik haar wel presenteren. Zelf denk ik dat ik mijn hele leven wel als model kan blijven werken. Ik zou vooral graag willen kijken of ik nog wat meer in het buitenland kan werken. Maar één ding weet ik zeker, we vullen elkaar goed aan en genieten elke dag van elkaar.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *