Logo Hockey Connect geel oranje

Debutantenbal IND-NED

VALENCIA EuroHockey U18 Championship 2021 (W)
Netherlands v Russia (Pool A)
Picture: Pam van der Laan (Ned).
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT Arnau Martinez Benavent
VALENCIA EuroHockey U18 Championship 2021 (W) Netherlands v Russia (Pool A) Picture: Pam van der Laan (Ned). WORLDSPORTPICS COPYRIGHT Arnau Martinez Benavent

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft de door corona eerder uitgestelde FIH Pro League wedstrijden opnieuw vastgesteld. De twee wedstrijden in Bhubaneswar (India) worden nu gespeeld op vrijdag 8 en zaterdag 9 april.

Van 15 tot en met 18 april wordt op de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club echter de Euro Hockey League voor Dames clubteams gespeeld, georganiseerd door de Europese Hockey federatie (EHF). Nederland wordt tijdens dat toernooi vertegenwoordigd door de damesteams van HC ’s-Hertogenbosch en Amsterdam. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft daarom besloten de internationals van deze beide teams niet te laten afreizen naar India.

Omdat begin april het Wereldkampioenschap U-21 voor Dames wordt gespeeld in Zuid-Afrika – ook dit toernooi is vanwege corona in 2021 uitgesteld – is de Jong Oranje selectie die het WK U-21 speelt ook niet beschikbaar om naar India af te reizen. 
Het uitstel van dit WK van 2021 naar 2022 maakt dat een aantal speelsters van de huidige WK Jonge Oranje selectie in juli te oud is voor het EK U-21 in België. Om ook voor dat EK straks een goede, ingespeelde selectie te hebben, traint inmiddels een tweede Jong Oranje selectie onder leiding van Daan Sabel. Uit deze groep is een aantal speelsters aangewezen om het Nederlands Elftal Dames in India aan te vullen.

XXL Nutrition

Trainingsgroep FIH Pro League wedstrijden India – Nederland 
De volgende speelsters maken deel uit van de trainingsgroep voor deze twee wedstrijden:

VoornaamAchternaamVereniging
MarenteBarentsenHurley
JipBlaasHDM
BelènBroek van denHDM
SietskeBrüningHCKZ
TessaClasenerHDM
KyraFortuinSCHC
StellaGils vanPinoké
KikiGunneman  (k)Pinoké
YibbiJansenSCHC
IsaKrootSCHC
PamLaan, van derHuizen
RenéeLaarhoven, vanSCHC
LisaLejeuneHGC
IsisLoon, vanHGC
FionaMorgensternOranje Rood
GabrielleMoschKampong
LilliNooijer, deBloemendaal
LisaPostOranje Rood
JuliaRemmerswaal (k)HDM
ElzemiekZandeeSCHC

Bondscoach Jamilon Mülders kan door privé-omstandigheden niet afreizen naar India. Het team staat daarom voor deze twee wedstrijden eenmalig onder leiding van assistent-trainer Joost Bitterling en de coach van de Jong Oranje Dames EK-groep, Daan Sabel.

Kerstholt en Van Driel

Bondscoach Jamilon Mülders heeft Maxime Kerstholt (Pinoké) uitgenodigd voor zijn trainingsgroep. Kerstholt sluit per deze week aan bij de trainingsgroep van het Nederlands Elftal Dames. Net als Ireen van den Assem (HC Tilburg) die twee weken geleden werd toegevoegd aan de trainingsgroep, wordt haar belasting langzaam opgebouwd. Beide speelsters reizen daarom niet naar India.


Daarnaast heeft de KNHB voormalig bondscoach van Jong Oranje Dames Erik van Driel tot en met het WK Dames aangesteld als assistent-bondscoach bij het Nederlands Elftal Dames. Dave Smolenaars, van wie vorige maand al bekend was dat hij Van Driel op weg naar en tijdens het WK U-21 zou vervangen, blijft tot en met het EK U-21 in België komende zomer bondscoach van Jong Oranje Dames. Mülders: ‘Ik ben blij dat Erik zich voegt bij ons begeleidingsteam. Wij hebben een goede klik. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken op weg naar het WK 2022 in Amsterdam, van 1 tot en met 17 juli.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *