Logo Hockey Connect geel oranje

EHL mogelijk later dit jaar

BARCELONA - Euro Hockey League KO16 2019-2020
10 SV Kampong - HC Minsk
Photo: Bjorn Kellerman.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
BARCELONA - Euro Hockey League KO16 2019-2020 10 SV Kampong - HC Minsk Photo: Bjorn Kellerman. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Er is een dikke streep gegaan door het hockeyseizoen in Nederland, maar het slot van de Euro Hockey League wordt mogelijk later dit jaar nog wel afgewerkt. Dat heeft de Europese Hockey Federatie laten weten. 

De finale met de laatste acht ploegen zou aanvankelijk worden gespeeld bij Amsterdam, maar dat evenement vond al geen doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Op dezelfde locatie wordt nu gekeken naar een finale in het najaar.

De KNHB heeft inmiddels ook duidelijk gemaakt welke ploegen dan mogen deelnemen aan de EHL. Die keuzes hebben alles te maken met het al dan niet voltooien van deze editie van de EHL. Als die inderdaad wordt afgerond in het najaar, dan spelen daar uiteraard de teams in die zich eerder dit seizoen plaatsten bij de laatste acht: Bloemendaal en Kampong bij de heren en Amsterdam en Den Bosch bij de dames.

XXL Nutrition

In dat geval worden ook nieuwe ploegen aangewezen voor de EHL van het seizoen 2020-2021. De KNHB hanteert daarvoor de standen in de hoofdklasse van 8 maart, de dag waarop het laatst een speelronde is afgewerkt. Volgens die stand zijn Bloemendaal, Den Bosch en HGC de eerste drie clubs bij de heren, en zij plaatsen zich dan dus voor de EHL. Bij de dames is er plek voor de eerste twee teams: Den Bosch en SCHC. Huidig landskampioen Amsterdam valt dan dus buiten de boot.

Dan is het nog goed mogelijk dat de EHL van dit seizoen helemaal niet meer wordt uitgespeeld dit jaar, en dan schuiven de vier bovengenoemde teams automatisch door naar de EHL van het seizoen 2020-2021. Mocht daarin bij de heren plaats zijn voor een derde team, dan wordt dat ticket vergeven aan Den Bosch. Die keuze is bepaald op basis van de stand van de hoofdklasse op 8 maart. Op dat moment bezette Den Bosch de tweede plaats achter koploper Bloemendaal. Zie daarvoor de volledige stand elders in dit blad.

Bjorn Kellerman namens Kampong in actie in de EHL. Alleen als die dit jaar wordt afgemaakt, komt Kampong daarin nog uit. (Foto WorldSportPics/Frank Uijlenbroek)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *