Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview mannen Oostenrijk (Poule A)

Oostenrijk blinkt vooral uit in de zaal Foto: World Sports Pics
Oostenrijk blinkt vooral uit in de zaal Foto: World Sports Pics

De mannen van Oostenrijk zijn de huidige nummer 18 van de wereld. Het is de vijfde keer dat het land deelneemt aan het EK Hockey.

Oostenrijk is het enige team dat ontbrak op het vorige EK in 2021. Het is het laagst geklasseerde team bij de mannen, maar heeft wel een aantal aansprekende namen in de opstelling die successen boekte bij het WK zaalhockey.

Michael Körper van Harvestehuder THC is de doelpuntenmachine van de Oostenrijkers. Hij scoorde bij elkaar meer dan 200 doelpunten in zowel veld- als zaalhockeywedstrijden. Er komen nog zes andere spelers van de Hamburgse club, waaronder aanvoerder Xaver Hasun. De Oostenrijkse mannen hebben één speler uit de hoofdklasse in de gelederen: Fabian Unterkircher van Den Bosch.

XXL Nutrition

Binnen het nationale zaalhockey is Oostenrijk een stuk sterker dan bij de veldvariant. Kijk hier bijvoorbeeld naar een fantastisch zaaldoelpunt van Körper tegen Ierland:

Benjamin Stanzl keert na drie jaar afwezigheid terug bij Oostenrijk. In 2017 behaalde het Alpenland haar beste prestatie door als zevende te eindigen. Nieuwe gezichten binnen de selectie zijn Mateusz Nyckowiak en Fülöp Losonci.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *