Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey Zaal bijna van start

MINSK - EuroHockey Indoor Championship 2020 (W)
Ceremony
Picture: European Champions 
Belarus
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
MINSK - EuroHockey Indoor Championship 2020 (W) Ceremony Picture: European Champions Belarus WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Donderdag 7 december begint het EK zaalhockey voor de Nederlandse heren en dames dit jaar is Hamburg het toneel voor beide teams. Het is een uitgesteld Europees kampioenschap dat eigenlijk vorig jaar plaats had moeten vinden, maar door de op dat moment snelle verspreiding van het coronavirus was het een te groot risico.

Dames: Bondscoach Kristiaan Timman heeft zijn selectie rond, de 12 dames zijn er bijna klaar voor. Dit weekend oefenen ze nog 2 keer tegen onze zuiderburen alvorens af te reizen naar Hamburg. Zij openen het toernooi tegen Oostenrijk.
Twee jaar geleden op het EK in Minsk grepen de dames net naast het goud.
In een zinderende  finale kwam Wit-Rusland vlak voor tijd op 1-1 en wonnen uiteindelijk de Shoot-outs.
De Wit-Russische vrouwen stonden onder leiding van Nederlandse bondscoach Herman Kruis, die zijn 5-jarenplan beloond zag worden met een titel en er werd door 1.500.000 mensen in Wit-Rusland op TV naar gekeken.
Voor een sport met 2500 actieve leden was dit een mooi visitekaartje.  Dit jaar doet de titelverdedigster niet mee door de oorlog in Oekraïne. Weten de Nederlandse dames dit jaar hun titel terug te pakken? 

Heren:
De heren trappen het toernooi een dag later, vrijdag 8 december af tegen Tsjechië. Twee jaar geleden hebben zij het brons weten te winnen, hun hoogste indoor klassering.
Weten zij onder leiding van de nieuwe bondscoach Robert Tigges weer een medaille te veroveren?  Met een mix van Jong talent en routines willen ze hoge ogen gooien.
Maandag 5 december maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend.

XXL Nutrition

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *