Logo Hockey Connect geel oranje

Kwaliteit en professionaliteit

Pien-Sanders-BRABO-Elite2-155

Pien Sanders voelt zich een bevoorrecht mens. Als ambassadrice van Brabo krijgt ze jaarlijks vier tot vijf sticks opgestuurd, terwijl ze als klein meisje bijna tranen van geluk huilde als ze er eentje cadeau kreeg. ,,En ik was echt niet zo verwend dat ik elk jaar een nieuwe stick van m’n ouders kreeg’’, vertelt de 24-jarige verdediger van HC Den Bosch en Oranje.

Niet dat ze het nu ’gewoon’ vindt. Nee, Sanders is nog altijd erg dankbaar als ze tegen het einde van het seizoen nieuwe sticks krijgt toegezonden. ,,Eigenlijk is het heel bijzonder dat ik dit met mijn sport voor elkaar heb gekregen’’, stelt de 88-voudig international. Sticks die ze niet of amper gebruikt heeft, geeft ze weg aan vrienden of familie. ,,Ik vind het leuk er andere mensen blij mee te maken.’’

Sanders maakt inmiddels al zes jaar deel uit van de Brabo-familie, waar ze tot op de dag van vandaag een goede relatie mee heeft. Ze waardeert met name de kwaliteit en professionaliteit van het Nederlandse merk. ,,Als er iets ontbreekt, stuur ik een appje en is het binnen drie dagen opgelost. Wat ik ook top vind, is dat er niet veel van je gevraagd wordt en je weinig dingen hoeft in te plannen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg blij ben met de samenwerking.’’

XXL Nutrition

Heel vet

Brabo voorziet Sanders van meerdere producten, waaronder sticks, scheenbeschermers, handschoentjes, gripjes en een sticktas. Over de stick, uitgevoerd in de kleuren aquablauw en zilver, is ze meer dan tevreden. ,,Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem heel vet.’’ Daarna, lachend: ,,Wel zei ik meteen: wéér geen lila. Ik zou het heel mooi vinden als de stick volgend jaar lila wordt. Ik vind dat gewoon een vrolijk en fel kleurtje.’’

Haar stick heeft een gemiddelde kromming en bezit sinds enkele jaren de Wave Torsion. Met dit element wordt het uitvoeren van 3D-skills makkelijker, beweert Sanders. ,,Ik vind het er vooral mooi uitzien. Als merk moet je continu met vernieuwing komen en hiermee onderscheidt Brabo zich toch wel een beetje.’’ Volgens Sanders past de stick perfect bij haar als speelster. ,,Ik pass veel en met deze stick kan ik vlakke ballen geven en lekkere acties maken. Ik ben er heel blij mee.’’

Sanders is naar eigen zeggen niet het type speelster dat binnen een paar dagen gewend is aan een stick. Ze heeft wat meer tijd nodig om ingespeeld te raken en bij Brabo krijgt ze die tijd. ,,Vorig seizoen kreeg ik de sticks vlak na de play-offs, waardoor ik er de hele voorbereiding op het WK mee heb kunnen spelen. Daaraan merk je dat Brabo al veel langer in de hockeywereld zit. Ze zorgen dat alles op tijd geregeld is.’’

Verbinder

Voor Sanders was het afgelopen seizoen er eentje om niet snel te vergeten. De jongeling prolongeerde de landstitel met Den Bosch, werd op haar eerste WK tot haar grote verbazing uitgeroepen tot één van de drie aanvoersters en eiste na een sterke finale de wereldtitel op. ,,De finale tegen Argentinië was één van onze beste wedstrijden sinds de Olympische Spelen. Op het moment dat we er moesten staan, stonden we er’’, aldus Sanders.

Dat ze bij haar eerste WK meteen de aanvoerdersband mocht dragen, had ze nooit durven denken. ,,Ik heb niet vaak in een team gezeten waar een aanvoerder werd gekozen. Blijkbaar vonden de mensen mij een verbinder en een eerlijk persoon. Dat is mooi om te horen.’’ Hoewel ze er zelf geen groot ding van wilde maken, kon ze niet ontkennen dat ze af en toe even in haar armen moest knijpen. ,,Op een gegeven moment dacht ik wel: ik ben 24 jaar en mag zo’n bandje dragen voor het land. Dat kunnen niet veel mensen zeggen.’’

Met haar club loopt het dit seizoen nog niet op rolletjes. Den Bosch, dat vorig seizoen voor de 21e keer landskampioen werd, verzamelde dit seizoen nog maar drie punten en staat daarmee op de negende plaats. ,,We zijn nog niet helemaal de geoliede machine die we aan het eind van vorig seizoen wél waren. Normaal gesproken kunnen we rustig in het seizoen groeien, maar nu troffen we in korte tijd Amsterdam en SCHC. Dan word je iets eerder met je neus op de feiten gedrukt’’, aldus Sanders, die er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt. 

,,We moeten nu versneld een paar stappen gaan maken die we anders later in het seizoen zetten. Ik denk dat dat ons kan helpen.’’ Dat net als in de voorgaande jaren Den Bosch onder een vergrootglas ligt, vindt ze niet meer dan logisch. ,,Er wordt altijd naar ons gekeken. Heel de hockeywereld wil dat wij geen kampioen worden, omdat we al zo vaak kampioen zijn geweest. Persoonlijk ga ik daar wel lekker op. Wij weten allemaal heel goed dat de prijzen pas aan het eind van het seizoen worden verdeeld.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *