Logo Hockey Connect geel oranje

Play-off duel Amsterdam-Pinoké heerlijk spektakel 

AMSTERDAM  Hoofdklasse playoffs
Amsterdam v Pinkoke M
Picture: Shoot Out
Hidde Brink (Pinoke) 
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Shoot Out Hidde Brink (Pinoke) WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Wagener kleurt Pinoke-blauw

Er waren nog voor het eerste fluitsignaal in het Wagenerstadion blauwe rookgordijnen. Er was een stampvolle Pinokeside aan de lange kant van het stadion waarachter de hockeyburen van Amsterdam zelf hun terrein hebben. En er was voortdurend. gezang. 

Dat Pinoke voor de eerste keer in de 90-jarige geschiedenis van de club in de play-offs stond bracht misschien wel driekwart van de club gisteren naar het Wagener-stadion. Ze kregen een ongekend spektakel voorgeschoteld, waar hun club uiteindelijk na shoot outs nog als winnaar uitkwam ook. Op de grote Amsterdam-hoofdtribune was het daarna vrij stil.

AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Shoot Out WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

HGC-Bloemendaal
Waar Bloemendaal in de andere halve finale om de landstitel een afgetekende 3-0 overwinning op HGC behaalde, werd Amsterdam-Pinoke (2-2) een heerlijk hockeygevecht met alles er op en eraan: 4 doelpunten (veld en corners). felle discussies over al dan niet terecht of juist niet gegeven strafcorners. Uit de lucht raak ‘getenniste’ onwaarschijnlijke doelpunten.  En zelfs een heus opstootje na het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd. 

XXL Nutrition
AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Pinoke wins the first play off match against Amsterdam. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

In die slotseconden  dacht Amsterdam-spits Mirko Pruyser alsnog de winnende 3-2 te hebben gemaakt, maar was er door scheidsrechter Van ‘t Hek luttele tellen eerder al gefloten voor een aanvalsfout. 

Er werd na die bizarre eindfase wat geduwd en getrokken aan elkaar. Maar eigenlijk hoorde dat bij deze wedstrijd. 

Negen shoot outs later viel pas in de tiende en allerlaatste shoot out de beslissing toen Pinoke-doelman Hidde Brink tweemaal een inzet van de Amsterdamse Australiër Trent Mitton keerde. En toen was er weer blauwe rook en een veld volgestroomd met Pinoke-aanhang. 

Aanstaande zaterdag is de return van de serie over twee gewonnen wedstrijden bij Pinoke, 150 meter verder wandelen dan het Wagenerstadion, maar met veel minder tribuneruimte dan de duizenden zitplaatsen die in het Wagenerstadion vrijwel allemaal al bezet waren. 

Nogmaals winnen van Amsterdam is al een uitdaging voor de playoff-debutant met hun enorm fanatieke aanhang.
De waarschijnlijk enorme toeloop van fans van beide clubs herbergen zal zaterdag uitdaging twee worden.

AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Pinoke wins the first play off match against Amsterdam. Alexander Hendrickx (Pinoke) WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Amsterdam – Pinoké 2-2
Pinoké wint na shootouts
8e minuutTrent Mitton 1-0
20e minuut Jannis van Hattum 1-1
31e minuut Luke Dommershuijzen 2-1 (sc)
69e minuut Dennis Warmerdam 2-2 (sc)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *