SCHC bevestigt nieuwe status

02/04 AMSTELVEEN - Michelle Fillet (Amsterdam)  heeft gescoord tijdens de competitie hoofdklasse hockeywedstrijd dames, AMSTERDAM-PINOKE (2-2). WorldSportPics COPYRIGHT KOEN SUYK
02/04 AMSTELVEEN - Michelle Fillet (Amsterdam) heeft gescoord tijdens de competitie hoofdklasse hockeywedstrijd dames, AMSTERDAM-PINOKE (2-2). WorldSportPics COPYRIGHT KOEN SUYK

SCHC bevestigt ook na de winterstop de nieuwe status als sterkste ploeg in de Tulp Hoofdklasse. De Stichtse profiteerde volop van het puntverlies van Amsterdam en gaat inmiddels riant aan de leiding. Amsterdam volgt dus, maar de ploeg liet wel punten liggen in de derby tegen de buren van Pinoké.

Laten we maar eens met die laatste wedstrijd beginnen. Nummer twee Amsterdam en nummer vijf Pinoké maakten er in het Wagener Stadion een aardige partij van, waarin Pinoké zich goed staande hield. Amsterdam nam een keer de leiding, Pinoké nam een keer de leiding, en uiteindelijk bleven de twee kemphanen steken op 2-2.

Daarover mocht vooral Amsterdam het meest zuur zijn, want die ploeg wilde natuurlijk graag in het spoor blijven van koploper HCSC. Na het verlies van twee punten in Amsterdam die aansluiting echter kwijtgeraakt. Het gat bedraagt nu vijf punten, en dat lijkt te veel om in de resterende wedstrijden nog te kunnen goedmaken. Doekje voor het bloeden is dat Amsterdam zich met dat ene puntje wel verzekerd weet van deelname aan de play-offs, maar die wetenschap zal de stemming bij AH&BC niet echt vrolijker hebben gemaakt.

En Pinoké? Tja, dat schiet met dat ene puntje een heel klein beetje op, maar ook niet echt heel veel. Er is nog steeds zicht op een ticket voor de play-offs, maar dan moet de ploeg wel Hurley achterhalen. En het resterende programma van Pinoké is met onder andere duels met Den Bosch en SCHC ook niet echt makkelijk te noemen. Bovendien heeft de ploeg ook nog wat rivalen in de nek hijgen.

Kanshebbers

Want om de situatie op dit moment – direct na het eerste speelweekend in april – even te schetsen: Hurley staat met 26 punten op plek vier, Pinoké volgt met twee punten minder, terwijl HGC en Kampong op plek zes en plek zeven staan met respectievelijk 22 en 21 punten. Allemaal nog kanshebbers dus.

Overigens is die vierde plek van Hurley ook iets om bij stil te staan. Want dat is natuurlijk een ontzettend knappe prestatie van de ploeg van coach Robbert van de Peppel, die na zijn overstap van LOHC naar Hurley fantastisch werk levert bij die club. Hurley is achter de gevestigde top drie vooralsnog uitgegroeid tot de beste van de rest, en dat is absoluut en compliment waard. Het halen van de play-offs zou een geweldige beloning zijn, maar zoals gezegd is dat nog allerminst zeker.

Het programma voor de laatste vijf speelronden lijkt echter wel te spreken in het voordeel van Hurley, dat alleen in Amsterdam nog een club uit de top drie treft. Verder staan nog duels met Rotterdam, Klein Zwitserland, HGC en HDM op het programma. Op het oog niet de zwaarste tegenstanders, maar je moet er natuurlijk nog wel even van zien te winnen.

Helemaal bovenin werkt SCHC ook een seizoen af dat een bekroning verdient. Alleen Den Bosch en Bloemendaal wisten de Stichtse op een gelijkspel te houden, alle andere duels werden gewonnen. In het resterende programma is alleen de uitwedstrijd tegen Amsterdam nog een lastige horde, maar als die met succes wordt genomen, kan het zomaar zijn dat SCHC het reguliere seizoen ongeslagen eindigt. En dat zou bijzonder knap zijn.

Kielzog

Voor Amsterdam en Den Bosch is er in het kielzog van SCHC niet zo gek veel meer te halen. Hooguit zou de Bossche ploeg nog een gooi naar de tweede plaats kunnen doen als Amsterdam verliest van Stichtse. Het programma van Den Bosch ziet er namelijk wat minder zwaar uit dan dat van de oude rivaal uit de hoofdstad. Maar zelfs stuivertje wisselen van plek twee en drie zal weinig invloed hebben op het meest waarschijnlijke resultaat: een play-off tussen die twee grootmachten. Het gaat er dan alleen nog om wie het thuisvoordeel pakt.

Als we nog even naar onder kijken, dan zal daar ongetwijfeld het doek vallen voor Rotterdam en Klein Zwitserland. De strijd om de tiende plaats is nog wel heel spannend. HDM, Bloemendaal en Tilburg staan op dit moment allemaal op zeventien punten. Dat belooft dus nog wat voor de laatste weken van deze competitie.

Eric Korver

Eric Korver

Eric Korver verdiende zijn sporen als sportverslaggever bij dagbladen en de GPD. Volgde daarna hockey voor Rabosport. Al hoofdredacteur van een golfmagazine en schaatsmagazine, nu ook verantwoordelijk voor Hockey International.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *