Logo Hockey Connect geel oranje
SOTEAMNL

Special Olympics TeamNL

Hockey voor het eerst op het programma op de Special Olympics World Games!

Ze kunnen niet wachten, en terecht. Vanaf zaterdag 17 juni gaat het los. De Special Olympics World Games in Berlijn. Het is het grootste sportevenement ter wereld in 2023, met 7.000 sporters uit 190 landen. 16 duizend vrijwilligers, 8 duizend coaches/officials en 500.000 toeschouwers die 28 zomersporten komen bekijken. De Nederlandse delegatie bestaat uit 55 sporters die actief zijn in 12 takken van sport. Daarnaast zijn er 30 coaches/stafleden/partners die mee gaan. Voor het eerst staat ook hockey op het programma, wat gespeeld wordt met 6 tegen 6, op een half veld (2×15 of 2×20 minuten). De Nederlandse staf van ons Nationale hockeyteam bestaat uit Niel van Vuuren als hoofdcoach en Saranda Bakels-Waninge en Alexandra Kramer als (ass)coaches.

Bij het drukken van dit magazine (15 juni) zijn onze helden net onderweg met trein en bus vanuit Nederland naar Berlijn. Als tussenhalte verblijven ze in Münster, waar de sporters even kunnen wennen aan Duitsland en alles wat ze ter wachten staat. Een lange reis voor de atleten, zeker omdat het voor de meesten de eerste keer is dat ze zo’n reis maken.

XXL Nutrition

“We hebben nog geen hockeystick vastgehouden, maar we worden wel bijna aanbeden hier. Heel Duitsland staat op z’n kop, we lijken wel echte sterren,” aldus Saranda Bakels-Waninge (coach). “Natuurlijk vinden veel mensen het mooi om te zien dat bijvoorbeeld spelers met het syndroom van down zo de kans krijgen om uit te blinken. Zij staan vaak in de picture omdat mensen dat mooi vinden. Maar ons team is veel breder. Er zijn ook sporters die op speciaal onderwijs gewoon hun HAVO hebben gehaald of een rijbewijs hebben, maar wel een verstandelijke beperking hebben. Dat wordt nog wel eens vergeten, maar zij leveren net zo goed die topprestatie.”

De hockeyers spelen hun wedstrijden in het Olympische hockeystadion van Berlijn.

Wij volgen het Nederlands SO Team deze games, dus check snel www.hockey-magazine.nl/SOTEAMNL

https://www.facebook.com/soteamnlhockeyberlijn2023/