Logo Hockey Connect geel oranje

Wordt Pinoké’s jaar nòg historischer?

AMSTELVEEN - TULP Hoofdklasse hockey heren, seizoen 2020-2021,Pinoké v Amsterdam. 
Foto: Jannis van Hattum (Pinoké, captain) 
COPYRIGHT WORLDSPORTPICS Bert van der Toorn
AMSTELVEEN - TULP Hoofdklasse hockey heren, seizoen 2020-2021,Pinoké v Amsterdam. Foto: Jannis van Hattum (Pinoké, captain) COPYRIGHT WORLDSPORTPICS Bert van der Toorn

Voor de mannen van Bloemendaal, Amsterdam en Kampong mag het bereiken van de play-offs dan bijna normaal zijn, bij de mannen van Pinoké ging na de 3-0 overwinning op Rotterdam het dak er af. Voor het eerst sinds de oprichting in 1930 van ‘Pinokkio’ mag de club meedoen aan de finales om het landskampioenschap. En ja, het bleef na die historische daad een tijdje onrustig aan de Jan Tooroplaan.

Geen heren 10 thuis, ook geen dames 24. Het was een vakantieweekeinde zonder breedtehockey. Zonder, oneerbiedig gezegd, een terras vol bierteams, Dus ‘zal het minder druk en sfeervol zijn dan anders’, was een beetje de vrees vooraf. Niettemin was het zondag vol op Pinoké, gewoon met liefhebbers, letterlijk met toeters en bellen, en zij die erbij wilden zijn, bij dat unieke moment na 92 jaar. Ze waren er al eens dichtbij geweest, maar uiteindelijk net niet gehaald, op één doelpuntje na.

COPYRIGHT KOEN SUYK WORLDSPORTPICS

Zondag ging het aanvankelijk ook niet eenvoudig. Eén helft lang was rommelig, onsamenhangend, nerveus. Pas na de uiteindelijke 1-0 van strafcornerkoning Alex Hendrickx in de 38-ste minuut toonde het team van Jesse Mahieu wat het echt kan: voor de dertiende keer dit seizoen winnen, ook al een clubrecord. Dat stond op 12 seizoenzeges. En ditmaal was het niet alleen de cornerstick van Hendrickx die sprak, Miles Bukkens en oranje-klant Dennis Warmerdam tekenden voor de 2-0 en 3-0.

XXL Nutrition

‘Dan te bedenken dat we een paar jaar geleden nog play-outs speelden tegen Nijmegen en er op een haar na uitvlogen. Dit voelt zo geweldig,’ aldus een geëmotioneerde aanvoerder Jannis van Hattum na afloop. ‘Maar dit is niet zomaar gebeurd. We hebben hier jarenlang zorgvuldig naar toe gewerkt. Na die play-outs hebben we met een paar jonge jongens afgesproken bij elkaar te blijven tot we met Pinoké de play-offs zouden halen. Die groep, aangevuld met een paar geweldige hockeyers, zoals Alex Hendrickx, Sebastien Dockier en Niklas Wellen is nog bijna helemaal intact. En dat dit……’

Wat er nog meer in zit na deze historische daad? Van Hattum weet het niet. Tuurlijk alles kan, ze waren de eersten sinds tijden die Bloemendaal dit seizoen versloegen. Zijn nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen. ‘Dus ja, alles kan’.

Dan maar even teruggrijpen naar een uitspraak van zijn coach na de gewonnen finale om het landskampioenschap in de zaal afgelopen februari, ook al historisch voor de club. ‘Als eerste ooit de Gold Cup winnen en nu deze titel, wat een lijst man’, was het compliment. ‘Dan is er toch nog steeds één prijs te winnen toch’, was zijn reactie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *