Logo Hockey Connect geel oranje

Zestigplussers genieten samen van hockey en gezelligheid

Op-6-velden-streden-de-mannen-en-vrouwen-tegen-elkaar-altijd-in-het-rood-of-wit-met-met-eigen-namen-erop-1

Elke twee weken strijken de leden van NHC de Zestigplussers neer op een mooie hockeyclub in Nederland. Uit het hele land reizen de leden af voor hun OLW (onderlinge wedstrijden).

Niet elke club kan zo’n dag faciliteren aangezien er vaak 17/18 teams actief zijn, wat inhoudt dat er zeker 5/6 velden nodig zijn om op te spelen. Ook de Dames van 50 plus spelen hun wedstrijden op dezelfde dag. Er worden drie wedstrijdjes van 30 minuten gespeeld met aansluitend een gezellige borrel met voor ieder wat wils, zoals bier en bitterballen.

Bondsscheidsrechters

XXL Nutrition

Het speelsysteem zit ingenieus in elkaar. De avond voor de wedstrijden ontvangen de spelers per mail in welk elftal ze zijn ingedeeld, met daarbij meestal zijn/haar voorkeurspositie. Spelers kunnen kiezen tussen een wat fanatieker team, dat wil zeggen het team van 60 plus, of een wat rustiger spelend team, namelijk die van 68 plus! Elke wedstrijd wordt gefloten door (oud) bondsscheidsrechters.

Veiligheid
Er zijn altijd twee EHBO mensen aanwezig voor het geval er iets mis zou gaan qua gezondheid, verwonding, etc. Daarnaast spelen in elk elftal spelers met een AED brevet, dus er kan heel snel ingegrepen worden bij lichamelijke problemen.

Internationaal

Naast deze OLW’s kunt u ook meedoen aan selectiewedstrijden voor het Nederlands 60/65/70/75/80 A- en B-team. Deze teams doen overal ter wereld mee met onder andere het WK, EK, Olympische Spelen en grote toernooien. Zo zijn er deze zomer EK wedstrijden in Valencia. 

Andere activiteiten die georganiseerd worden door de Zestigplussers zijn zeildagen en golfwedstrijden. Wilt u een keer meedoen of meer weten over de NHC de Zestigplussers, neem dan contact op met Reinier van Kuyk via reinier.vankuyk@gmail.com.

Voor nu een fijne zomer namens NHC de Zestigplussers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *