Logo Hockey Connect geel oranje

Pinoké pakt vierde ticket

7/5 AMSTELVEEN -   Het team van Oranje Rood voor de wedstrijd,  onder de donkere blauwe rook van fakkels  van Pinoke supporters , voor  de verloren competitie hoofdklasse hockeywedstrijd heren, PINOKE-ORANJE ROOD (2-1).  WORLDSPORTPICS COPYRIGHT KOEN SUYK
7/5 AMSTELVEEN - Het team van Oranje Rood voor de wedstrijd, onder de donkere blauwe rook van fakkels van Pinoke supporters , voor de verloren competitie hoofdklasse hockeywedstrijd heren, PINOKE-ORANJE ROOD (2-1). WORLDSPORTPICS COPYRIGHT KOEN SUYK

Pinoké maakt het kwartet ploegen voor de play-offs vol. De Steekneuzen plaatste zich na een bloedstollende ontknoping op de laatste speeldag van de Tulp Hoofdklasse. Dat ging ten koste van Oranje-Rood, dat eveneens een heldhaftige poging deed het laatst beschikbare startbewijs in de wacht te slepen.

Het was op papier een prachtig scenario voor de laatste speeldag in de hoofdklasse. Natuurlijk waren er al veel beslissingen gevallen, maar die ene, die voor de vierde en laatste plek in de play-offs, die strijd lag nog open. De twee kandidaten: Pinoké en Oranje-Rood. Cruciaal daarbij was het treffen op de voorlaatste speeldag, waarbij de twee kemphanen tegenover elkaar stond. PInoké boekte daarin een onbetaalbare overwinning, waardoor de twee teams weer exact op gelijke hoogte stonden, enkel gescheiden door een winstpartij meer van de Amsterdamse club. Daarmee was er in de laatste speelronde nog van alles mogelijk.

Toegegeven, de missie van Pinoké was iets eenvoudiger dan die van de Brabanders. De Steekneuzen namen het in een uitwedstrijd op tegen Voordaan, de ploeg die kansloos degradeerde met precies één schamel puntje. Dat zijn cijfers waarvan voorheen weleens werd gezegd dat je dan verdiende om twéé klassen te degraderen, maar één stap terug is al pijnlijk genoeg voor Voordaan. Oranje-Rood stond ondertussen voor een veel lastiger opdracht, namelijk afrekenen met lijstaanvoerder Kampong. Dat was voor de ploeg uit Eindhoven de enige kans om alsnog de play-offs in te gaan.

XXL Nutrition

De Brabanders zagen hun hoop al snel vervliegen. Pinoké nam al vlot de leiding bij Voordaan en zelf keek Oranje-Rood na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan. Het moet gezegd: Oranje-Rood herstelde zich buitengewoon goed in een tweede helft waarin de ploeg Kampong voor grote problemen stelde. In twee minuten tijd werkte Oranje-Rood de nadelige marge weg, om vervolgens uit te lopen naar een 4-2 voorsprong. Kampong scoorde nog wel tegen, maar kon de thuisploeg niet meer afhouden van de winst.

Afhankelijk

Daarmee had Oranje-Rood aan de eigen opdracht voldaan, maar was de ploeg afhankelijk van wat er gebeurde op het veld van Voordaan. De ontwikkelingen daar werkten niet mee. Pinoké koesterde al na twaalf minuten een voorsprong van 0-3, en daarmee was die strijd wel een beetje gestreden. Uiteindelijk boekten de Steekneuzen een 3-7 overwinning, waarmee kwalificatie voor de play-offs een feit was.

Nadat de club zich dus vorig seizoen voor het eerst in de historie plaatste, werd nu bewezen dat die plaatsing geen toeval was. Pinoké lijkt structureel te hebben aangehaakt bij de top van Nederland, al zal het moeilijk zijn in de play-offs de stunt van vorig jaar – een plaats in de finale – te herhalen. Dan moet er immers worden afgerekend met Kampong, en dat wordt in alle opzichten een lastig klusje.

Verder in die play-offs naast Kampong en Pinoké ook Bloemendaal en Rotterdam. Bloemendaal verspeelde bij Schaerweijde een 0-3 voorsprong, maar het gelijkspel deerde de ploeg van coach Rick Mathijssen nauwelijks. De tweede plaats stond immers al vast. Die klassering betekent een clash met Rotterdam, dat weer redelijk onbedreigd als derde eindigde.

Onderin was het lot van Voordaan en Schaerweijde al bezegeld. HDM eindigde als tiende en moet in de play-offs strijden om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te mogen uitkomen. Eerste tegenstander daarbij is Hurley.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *