Logo Hockey Connect geel oranje

Bukkens en Mizuno lijken voor elkaar gemaakt

Mizuno_PaulRaats_Studio-104573

Hij werd landskampioen met Pinoké, maakte onlangs zijn debuut in het Nederlands elftal en is sinds kort één van de gezichten van Mizuno. De ster van Miles Bukkens is rijzende en als het aan de twintigjarige aanvaller ligt, wordt die lijn de komende jaren doorgetrokken. Met de ultralichte Wave Leopardus hoopt hij zijn ambities waar te maken. 

De schoen is het nieuwe model van Mizuno, het Japanse merk waar Bukkens al een jaar innig mee samenwerkt. Het partnerschap kwam vorig seizoen tot stand toen zijn manager hem de vraag voorlegde of hij er wat voor voelde om zich bij het merk aan te sluiten. ,,Op dat moment wist ik er eigenlijk nog niet zoveel van af’’, bekent de speler. ,,Ik mocht een dagje langskomen op hun kantoor en daar lieten ze me alles zien. Naast hockey richten ze zich ook op volleybal, handbal en golf. Ik kwam er veel over te weten en trok al snel de conclusie dat ik het avontuur wel wilde aangaan.’’ Volgens de aanvaller van Pinoké heeft Mizuno in korte tijd ‘grote stappen’ gemaakt in Nederland. ,,Een paar jaar geleden hockeyde bijna niemand op Mizuno-schoenen en nu heeft de helft van de Nederlandse ploeg ze aan. Dat zegt genoeg, denk ik.’’

Betrouwbaar

XXL Nutrition

Waar Thierry Brinkman het gezicht is van de Wave Panthera is Bukkens dat van de Wave Leopardus. Laatstgenoemde is onlangs nieuw op de markt gekomen. ,,Ik vind het heel vet dat mijn naam aan dit model verbonden is en ik alle dingen mag doen die bij deze schoen horen. Als jonkie is dat heel leuk. Dit is een schoen die bij mij past. Hij is niet zo lomp en anders dan anders. Het is meer een soort voetbalschoen.’’

De spits doelt daarmee op het gewicht van het schoeisel. ,,Een hockeyschoen ziet er vaak wat lomper en zwaarder uit, maar de Wave Leopardus is heel licht en loopt strak langs je voet naar voren. Bij andere schoenen zie je nog wel eens dat de zool loslaat, maar bij deze heb ik dat nog nooit meegemaakt. Dat vind ik heel fijn.’’

Alle ingrediënten 

Volgens de drievoudig international beschikt de Wave Leopardus over alle ingrediënten die een schoen dient te hebben. ,,De medewerkers van Mizuno vertelden me dat ze delen uit de volleybal-, handbal- en golfschoen hebben gehaald om te zorgen voor een bepaalde stabiliteit bij je enkel. Het is heel belangrijk dat je schoenen hebt die betrouwbaar zijn en waar je niet steeds op uitglijdt. Dat is ook wat Mizuno wil uitstralen. Ik ben er heel blij mee.’’

De Oranjespeler is erg te spreken over de samenwerking en de producten die hij krijgt. Per seizoen ontvangt hij twaalf schoenen in drie verschillende kleuren: oranje, blauw en wit. Het verschilt per wedstrijd welke hij aandoet. ,,Ik vind de oranje schoenen vet staan bij witte sokken. Bij blauwe sokken zal ik eerder voor de witte gaan’’, aldus Bukkens, die vanaf het eerste moment een klik heeft met zijn nieuwe aanwinst. ,,Toen ik ze voor de eerste keer aanhad, deden we een aantal testen. Ik was sneller en wendbaarder dan voorheen. Dat moet haast wel door die schoenen komen’’, lacht hij.

Debuut

Mede dankzij de nieuwe schoenen beleefde Bukkens een memorabel seizoen. Hij droeg bij aan de historische landstitel van Pinoké en maakte in juni zijn debuut voor het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij drie interlands en twee doelpunten achter zijn naam staan. ,,Spelen voor het Nederlands elftal, dat is waar je het allemaal voor doet’’, glundert Bukkens, die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste interlands. ,,Ik vond het heel vet dat ik mee mocht doen in de Pro League. Voor mijn gevoel heb ik daar lekker gespeeld en mezelf kunnen laten zien. Dat is fijn.’’ Ondanks zijn goede optredens werd de jongeling niet geselecteerd voor het EK. ,,Natuurlijk vind ik het jammer dat ik niet mee mocht naar Duitsland, maar zoiets motiveert me om nóg scherper te zijn. Ik denk dat ik weet wat ik moet doen om erbij te komen.’’

Groot talent

Met zijn twintig jaar wordt Bukkens gezien als één van de grootste talenten op de Nederlandse hockeyvelden. De spits leverde met zijn weergaloze acties en talloze assists en doelpunten een grote bijdrage aan het historische succes van Pinoké, dat voor het eerst in de geschiedenis de landstitel veroverde. ,,Kampioen worden met Pinoké is het mooiste wat er is. Als je ziet waar we vandaan komen, is dit ongelooflijk. Vijf jaar geleden speelden ze nog play-outs en vorig jaar haalden we voor het eerst de play-offs. We verloren toen de finale van Bloemendaal, maar afgelopen mei waren we Bloemendaal met 4-0 de baas. Dat was een geweldige revanche. We hebben op het juiste moment gepiekt en door hard te vechten is het ons gewoon gelukt. Dit smaakt absoluut naar meer.’’

Door Rijcko Treep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *