Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview mannen België (Poule A)

De Belgische heren werden één keer eerder Europees kampioen Foto: Roel Ubels
De Belgische heren werden één keer eerder Europees kampioen Foto: Roel Ubels

Nummer 2 van de wereld België reist als één van de favorieten af naar Duitsland. De eenvoudig Europees kampioen doet voor achttiende keer mee aan het EK.

Bondscoach Michel van den Heuvel heeft drie spelers geselecteerd die nog niet eerder in actie kwamen tijdens een eindtoernooi: Arno van Dessel, Nelson Onana en William Ghislain. Een nieuwe generatie krijgt de kans terwijl veteranen als Tom Boon, Sebastien Dockier en Tanguy Cosyns ontbreken. De Belgen hebben verschillende spelers uit de Nederlandse hoofdklasse in de selectie: Arthur van Doren (Bloemendaal), Florent van Aubel (Pinoké), Alexander Hendrickx (Pinoké) en Arthur De Sloover (Oranje-Rood).

Een samenvatting van de finale van 2019, toen de Red Lions zich tot Europees kampioen kroonde.

XXL Nutrition

Van den Heuvel zegt over zijn verjonging tegenover hockey.be: ‘Tijdens de Pro League zagen we dat enthousiasme, intensiteit en atletisch vermogen van jonge spelers een grote positieve invloed hadden op onze speelwijze. Nelson, Arno en William kunnen dat bij ons team brengen.’ Emmanuel Stockbroekx is terug bij de Red Lions nadat een hoofdblessure hem sinds 2022 aan de kant hield.

Kijk hier naar een fraai item van Sporza, dat terugblikt op de legendarische halve finale van 2019 tegen Duitsland in Antwerpen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *