Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview vrouwen Italië (Poule A)

Italië doet voor de tiende maal mee op het EK Foto:Koen Suyk/World Sport Pics
Italië doet voor de tiende maal mee op het EK Foto:Koen Suyk/World Sport Pics

Nummer 17 van de wereld Italië zal voor de tiende maal op het EK hockey haar opwachting maken. Een hoogvliegster is het land niet wat betreft eindklasseringen: de beste prestaties waren een zevende plek in respectievelijk 2007 en 2013.

De Zuid-Europeanen wisten ten koste van Litouwen en Oekraïne het eindtoernooi voor de tweede maal op rij te halen. Afgelopen december presteerde de vrouwenploeg goed door als vijfde te eindigen in de FIH Nations Cup. Er waren knappe gelijke spelen in de groepswedstrijden tegen hogergeplaatste teams Zuid-Korea, Ierland en Spanje. Daarna werd Zuid-Afrika met 2-0 verslagen en van Zuid-Korea gewonnen via shoot-outs. Kijk hier naar hoogtepunten van de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea:

De geselecteerde ploeg kent speelsters uit de topcompetities van België, Spanje en Nederland. Dit is aanvoerster Sara Pluglisi van Oranje Rood. Ook is er een trio van ex-Argentijnse internationals: Lara Oviedo, Ivanna Pessina en Camila Machin. De voornaamste kandidaat om voor de doelpunten te zorgen is Federica Carta van Real Sociedad. Selectiedebuten zijn er voor Antonella Rinaldi en Chiara di Bella.

XXL Nutrition

Ook Italië heeft een Nederlandse bondscoach: voormalig trainer van Dragons Robert Justus. Hij neemt teammanager Ivonne Allers en videotechnicus Lucas van den Bossche mee naar Duitsland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *