Logo Hockey Connect geel oranje

HDM prettige surprise

AMSTERDAM - Hoofdklasse wedstrijd.
Amsterdam v Hurley
foto : Tijn Lissone (Adam) 
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT Frank Uijlenbroek
AMSTERDAM - Hoofdklasse wedstrijd. Amsterdam v Hurley foto : Tijn Lissone (Adam) WORLDSPORTPICS COPYRIGHT Frank Uijlenbroek

Je zou het bijna vergeten in tijden die nog altijd hectisch zijn en zeker nog immer onvoorspelbaar, maar er wordt inmiddels ook weer gewoon gehockeyd. Al is daar momenteel natuurlijk weinig gewoon aan, want buiten het spel zelf is sinds maart niets meer hetzelfde. Of toch wel. Het zijn nog altijd de gebruikelijke clubs die de dienst uitmaken. Op één uitzondering na: HDM.

HDM staat na vijf speelronden bij de dames fier op gelijke hoogte met de gedoodverfde titelkandidaten Amsterdam en Den Bosch. Beide topteams pakten de volle winst uit de eerste vijf partijen. Maar HDM deed exact hetzelfde. Toegegeven, het programma van de Haagse club was in de eerste fase van de competitie niet het zwaarste, met tegenstanders als Bloemendaal, Victoria, Laren en Hurley. Maar de formatie van coach Ivar Knötschke rekende wél knap af met HGC en klopte daarmee – op HGC zelfs – toch een voorname concurrent in de strijd om een ticket voor de play-offs.

Misschien is het nog wat vroeg om daarover al te spreken, maar Knötschke zelf sprak zijn ambitie afgelopen winter al duidelijk uit, nadat HDM Europees zilver pakte in de zaal. Op dat moment stond HDM nog te boek als een club die nationaal te groot was voor het servet, maar te klein voor het tafellaken, en dat wilde Knötschke veranderen. ,,Met HDM maken we al heel lang deel uit van de subtop in Nederland, maar we willen echt meer dan dat en dit Europese succes bewijst dat die mogelijkheden er ook zijn’’, zei de coach destijds. ,,Doordringen tot de top vier is het doel, play-offs spelen. Als je die ambitie wilt verwezenlijken vraagt dat volledige toewijding in alle aspecten. We hebben nu gezien waartoe deze ploeg in staat is. Dan mag je niet meer met minder tevreden zijn.’’

XXL Nutrition

Vooralsnog moet Knötschke vergenoegd toezien hoe zijn ploeg die woorden waar maakt. De bomen zullen niet tot in de hemel blijven groeien als de tegenstand zwaarder wordt, maar Knötschke verwacht ook niet direct dat zijn team de titel pakt. Met driepunten voorsprong op nummer vier SCHC, zes op HGC en zelfs acht op Oranje-Rood en Pinoké stelt HDM in ieder geval nadrukkelijk de kandidatuur voor een plaats in de play-offs.

Benauwd

Bij de heren gaat Bloemendaal vrolijk verder waar het in het voorjaar abrupt moest stoppen. Nieuwe competitie, zelfde beeld. De Mussen zijn vooralsnog ongenaakbaar in de Tulp Hoofdklasse Heren, al moet worden gezegd dat onder die vijf overwinningen wel drie zeges zaten die uiterst benauwd tot stand kwamen. Zowel tegen HGC als tegen Tilburg en Pinoké stond er na de laatste toeter slechts een verschil van één doelpunt op het scorebord. De potjes tegen Den Bosch en Almere leverden wel ruime overwinningen op.

Krap of niet, er staan gewoon vijftien punten uit vijf partijen achter de naam van Bloemendaal. Dat zijn er twee meer dan Kampong. De Utrechtse ploeg heeft ook een uitstekende start van de competitie achter de rug. Alleen het bezoek aan Rotterdam leverde niet de volle winst op. Verder maakte Kampong echt wel indruk. Neem alleen al de manier waarop Almere de oren werd gewassen. Liefst 11-0 werd het tegen de ploeg die eigenlijk natuurlijk in blessuretijd zit als het gaat om de status van ‘hoofdklasser’. Almere bleef slechts op het hoogste niveau als gevolg van het voortijdig staken van de vorige competitie. Of dat met potjes als dat tegen Kampong een genoegen is, valt echter te betwijfelen. Kampong rekende overigens verder nog ruim af met Tilburg en Klein Zwitserland, en boekte een kleine zege op Den Bosch.

Op de ranglijst volgt het kwartet Amsterdam, Pinoké, Rotterdam en HGC al op zes punten van koploper Bloemendaal. Oranje-Rood staat zelfs daar nog twee punten achter.

De vraag op dit moment is echter vooral of de competitie op een fatsoenlijke wijze kan worden voortgezet. De eerste weken weliswaar zonder publiek, maar wel met normale wedstrijden. Dat is niet prettig, maar altijd nog beter dan het scenario dat zich in het voorjaar ontvouwde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *