Logo Hockey Connect geel oranje

Kampong in last

20/03/2022 - BLOEMENDAAL - Lars Balk (Kampong) met Terrance Pieters (Kampong)   na  de hoofdklasse  hockey competitiewedstrijd mannen,  Bloemendaal-Kampong (2-1).  COPYRIGHT KOEN SUYK WORLDSPORTPICS

20/03/2022 - BLOEMENDAAL - Lars Balk (Kampong) met Terrance Pieters (Kampong) na de hoofdklasse hockey competitiewedstrijd mannen, Bloemendaal-Kampong (2-1). COPYRIGHT KOEN SUYK WORLDSPORTPICS


Kampong zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat is geen gekke bewering na de slechts reeks die de formatie van coach Roelant Oltmans neerzette. De verliespartij in de topper tegen Bloemendaal betekende een tik die de Utrechtse club vooralsnog niet te boven is. Zelfs de play-offs kunnen daardoor nog in gevaar komen.

Even de tijd een paar weken terugdraaien, naar de dagen vooraf aan het altijd beladen treffen tussen koploper Bloemendaal en achtervolger Kampong. De regerend landskampioen had het even lastig na twee wedstrijden op rij zonder winst. Kampong, in blakende vorm getuige forse overwinningen op Tilburg en Hurley, was zelfs tot op een punt genaderd en kon op het Kopje zelfs de koppositie overnemen.

Hoe anders is de situatie drie weken later. Bloemendaal won dat cruciale treffen, bracht de marge weer op vier punten en tankte zoveel vertrouwen dat de machine van coach Rick Mathijsen weer op volle toeren draait. En Kampong? Daar kwam de klap blijkbaar zo hard aan dat de ploeg het spoor bijster is geraakt. Na de nederlaag tegen Bloemendaal werden nog eens vijf punten ingeleverd. Eerst was er verlies tegen Den Bosch, en vervolgens een gelijkspel tegen Klein Zwitserland. De gevolgen op de ranglijst zijn desastreus.

XXL Nutrition

Uit het zicht

Waar Kampong drie weken eerder nog de leiding in de Tulp Hoofdklasse had kunnen overnemen, is Bloemendaal nu uit het zicht verdwenen, met een voorsprong van liefst acht punten op de nummer twee. En die nummer twee, dat is niet langer Kampong, maar Amsterdam. Slechts één punt uit een reeks van drie wedstrijden is iets dat ook Kampong zich niet kan permitteren. De ploeg van Oltmans duikelde naar de derde plaats, die het team zelfs moet delen met Pinoké. Op moment van schrijven mogen we aannemen dat Kampong een einde aan de negatieve reeks maakt in het midweekse treffen met SCHC, maar dat biedt nog geen enkele garantie.

Het is namelijk bloedstollend spannend in de strijd om de plaatsen die recht geven op een ticket voor de play-offs. Amsterdam, bezig aan een geweldige reeks, heeft opeens heel goede papieren om zich te plaatsen. Maar ook voor de Amsterdammers geldt dat de huid nog niet moet worden verkocht voor de beer geschoten is. De verschillen zijn namelijk minimaal.

Bloemendaal leidt dus riant, en hoeft zich met acht punten voorsprong en vijf wedstrijden te gaan eigenlijk helemaal geen zorgen meer te maken. Achter de Mussen volgt Amsterdam, met daar weer een punt achter zowel Kampong als Pinoké. HGC volgt die twee op twee punten, en met een punt minder staat Oranje-Rood op plaats zes. Daarna houdt het wel op met de kandidaten voor de play-offs, want het gat naar Klein Zwitserland is met vijf punten normaal gesproken te groot.

Alle kanten op

Maar vijf teams strijden dus om drie beschikbare plekken in een race die nog alle kanten op kan. Van die vijf lijkt Amsterdam echter het zwaarste programma tegemoet te gaan, waardoor dus inderdaad die huidige tweede plek uiteindelijk misschien zelfs nergens toe leidt. De Amsterdammers treffen nog Pinoké, Kampong, Bloemendaal én Oranje-Rood. Vier ploegen uit de top zes dus. Dan moet blijken wat de huidige reeks van zes overwinningen op rij werkelijk waard is.

In het verlengde daarvan is er dus ook nog álles om voor te strijden voor de vier andere clubs. Kampong stuit daarbij ook nog op Pinoké en HGC, en heeft alles bij elkaar dus ook een verre van makkelijk programma. Pinoké heeft op zijn beurt ook allerminst een eenvoudig programma voor de boeg en datzelfde geldt eigenlijk ook voor HGC en Oranje-Rood. Wat dat betreft staat er slechts één ding vast: dat het slot van de reguliere competitie in de hoofdklasse zinderend spannend zal worden. Op 8 mei weten we wie Bloemendaal gaat vergezellen in de play-offs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *