Logo Hockey Connect geel oranje

Pinoké voor eerst in historie in finale landskampioenschap

AMSTERDAM  Hoofdklasse playoffs
Amsterdam v Pinkoke M
Picture: Pinoke wins the first play off match against Amsterdam. 
Alexander Hendrickx (Pinoke) 
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Pinoke wins the first play off match against Amsterdam. Alexander Hendrickx (Pinoke) WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Rood/zwarte en blauwe sluiers kleuren het Amsterdamse Bos

Er was zaterdag ophef in het Amsterdamse Bos; fakkels die een rood/zwarte sluier legden over het veld waar buurkemphanen Pinoké en Amsterdam moesten gaan beslissen wie de finale om het landskampioenschap zou mogen gaan spelen. Tuurlijk werd die sluier gevolgd door blauwe rook van de thuisclub. ‘Dit was mooier dan de EHL’, zouden insiders naderhand verklaren. Hockey ontsteeg zichzelf. Eindelijk.

Niet meer alleen Almere dat zich kenmerkte door een harde, kleurrijke kern, niet alleen meer de Bloemigans met hun Oranje fakkels. De tweede Pinoké – Amsterdam had alles weg van een Olympique Marseille – Feyenoord. Het duurde even voor de rood/zwarte en blauwe sluiers waren weggetrokken. Maar het gehos en gezang ging zeventig minuten lang door.

XXL Nutrition

Er wordt gesuggereerd dat er nóg een sluier over de wedstrijd hing; eentje van een vermeend racistische opmerking door een Pinoké-speler na afloop van het duel vorige week zondag in het Wagener stadion (winst Pinoké na shootouts).
Die sluier zou de historische plaatsing van Pinoké voor de finale van het landskampioenschap ‘overschaduwen’. 
Geen van de 2750 bezoekers, niet die van Amsterdam, niet die van Pinoké heeft het daar zaterdag een tel over gehad. Er werd afgelopen week bekeken, beraden en rechtgesproken op de burelen van de KNHB, maar geen hond op het stampvolle Pinoké-complex die zich daarmee zaterdag bezig hield of ergens een sluier zag hangen, behalve dan die rood/zwarte en blauwe.

Ja, Mirco Pruyser, die wel. Die stond door de beslissing van de tuchtcommissie met een schorsing tussen het publiek. De aanvoerder en aanvalsleider, die nog altijd uit alle hoeken en gaten raak kan schieten en een geweldig aanspeelpunt is in de cirkel, werd enorm gemist in de Amsterdamse aanval. Op een serie strafcorners na en een laat schot van Valentin Verga in de slotfase van het vierde kwart, kreeg Amsterdam vrijwel geen enkele kans op een velddoelpunt.

AMSTERDAM Hoofdklasse playoffs Amsterdam v Pinkoke M Picture: Pinoke wins the first play off match against Amsterdam. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Aan de andere kant vielen ze wel. Terwijl ’s werelds beste strafcornerspecialst, Alex Hendrickx, net aan de kant stond mocht Pinoké vanaf de kop van de cirkel aanleggen. De jonge Miles Bukkens pushte onhoudbaar voor Joren Romijn in de linkerbenedenhoek. Veertien minuten later voltrok de Belgische spits Sebastien Dockier het voortijdige vonnis over Amsterdam met droge knal vanuit het midden van de cirkel. De kans op eventueel Amsterdams herstel werd na twee minuten in de tweede helft direct de nek omgedraaid door opnieuw Dockier die een pass van zijn landgenoot Hendrickx prachtig binnentipte.

En na afloop? Geen rookpluimen meer, wel een veld vol blauwe supporters. Aanvoerder Jannis van Hattum stond er van een afstandje naar te kijken. Dikke glimlach. ‘Een stampvol park. Al deze jongens en meiden op het veld waarvan de meesten hier al hun hele leven spelen en die bijna nog blijer zijn dan wij. Vier jaar geleden speelden we nog play outs en vanaf aanstaande donderdag spelen we om het landskampioenschap met tien jongens die hier zijn opgeleid. Dit is toch prachtig. Ik geniet er van wat er gebeurt op mijn club.’ Hij ging daarna een biertje halen bij zijn familie. ‘Eentje, daar houden we het nu bij.’

15’ Miles Bukkens 1-0 (sc)
29’ Sebastien Dockier 2-0
37’Sebastien Dockier 3-0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *