EHL hockeyfeest in Wagener

Amstelveen - Euro Hockey League Final4 2020-2021
Final: HC 'S Hertogenbosch - Club de Campo Villa de Madrid
HC 's Hertogenbosch win the first Women's EHL season.
Photo: Den Bosch celebrate the title. Marloes keetels with the cup.
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
Amstelveen - Euro Hockey League Final4 2020-2021 Final: HC 'S Hertogenbosch - Club de Campo Villa de Madrid HC 's Hertogenbosch win the first Women's EHL season. Photo: Den Bosch celebrate the title. Marloes keetels with the cup. WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

De hockeysters van Den Bosch schreven vorig jaar geschiedenis door de boeken in te gaan als de eerste vrouwelijke winnaars van de EHL. Daar zat wel een naar randje aan: publiek was er niet bij de succesvolle Europese campagne van de Brabantse dames. Dat mag nu wel, wanneer de EHL van 13 tot en met 18 april neerstrijkt in het Wagener Stadion. Dat móet een hockeyfeestje opleveren.

Het was een prachtige eindzege die Den Bosch vorig jaar binnenhaalde in de eerste EHL voor vrouwenteams. Destijds werd in Amstelveen het Spaanse Club de Campo Vila de Madrid aan de kant gezet. De vreugde van Marloes Keetels was er niet minder om toen ze de trofee in handen mocht nemen, maar álles is natuurlijk leuker met een enthousiast publiek.

Dat gaat nu in ieder geval weer gebeuren. In het Wagener Stadion kunnen liefhebbers zich zes dagen lang vergapen aan tophockey. Bij de vrouwen wordt wat Nederland betreft gespeeld door Den Bosch en Kampong. Bij de mannen zijn Kampong en titelverdediger Bloemendaal erbij.

Den Bosch opent op 15 april tegen Pegasus. Amsterdam neemt het dezelfde dag op tegen het Spaanse Club de Campo. Een dag eerder komen de mannen van Bloemendaal al in actie. Zij spelen dan tegen Atletic Terrassa, ook uit Spanje. De mannen van Kampong bijten wat de Nederlanders betreft de spits af. Zij spelen op de eerste dag, 13 april, tegen Uhlenhorst Mülheim uit Duitsland.

Wat geldt voor de vrouwen van Den Bosch, geldt natuurlijk net zo hard voor de mannen van Bloemendaal. Ook zij boekten vorig jaar een geweldige zege, die toch net even minder glanzend werd door het ontbreken van publiek. Maar daaraan zal het nu niet ontbreken, want zowel Bloemendaal als Kampong kunnen natuurlijk rekenen op heel wat steun. 

En Jorrit Croon zegt het eerder in dit magazine al: ,,Met Bloemendaal willen we die twee hoofdprijzen binnenhalen, de EHL en de landstitel. We hebben er hard naartoe gewerkt en hebben er enorm veel zin in.’’

De finales van de EHL hebben plaats in het Paasweekeinde, op maandag 18 april.

Eric Korver

Eric Korver

Eric Korver verdiende zijn sporen als sportverslaggever bij dagbladen en de GPD. Volgde daarna hockey voor Rabosport. Al hoofdredacteur van een golfmagazine en schaatsmagazine, nu ook verantwoordelijk voor Hockey International.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *