Logo Hockey Connect geel oranje

Bondscoach Mülders Maakt Selectie Voor WK Hockey Dames 2022 Bekend

LONDON  2021-22 FIH Hockey Pro League
England v Netherlands
Picture:  Line Up
Jamilon Mülders  
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
LONDON 2021-22 FIH Hockey Pro League England v Netherlands Picture: Line Up Jamilon Mülders WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

Jamilon Mülders, interim bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, heeft zijn selectie voor het WK Hockey Dames 2022 bekend gemaakt. Mülders selecteerde achttien speelsters en wees twee reserves aan. Het WK Hockey Dames vindt plaats van 1 tot en met 17 juli in het Wagener Stadion in Amsterdam en Terrassa (Spanje).

De volledige selectie ziet er als volgt uit:
Margot van Geffen – Den Bosch
Eva de Goede – HGC
Felice Albers – Amsterdam
Yibbi Jansen – SCHC
Marloes Keetels – Den Bosch
Josine Koning (k) – Den Bosch
Sanne Koolen – Den Bosch
Renée van Laarhoven – SCHC
Laurien Leurink – SCHC
Frédérique Matla – Den Bosch
Freeke Moes – Amsterdam
Laura Nunnink – Den Bosch
Sabine Plönissen – Amsterdam
Pien Sanders – Den Bosch
Anne Veenendaal (k) – Amsterdam
Maria Verschoor – Amsterdam
Xan de Waard – SCHC
Lidewij Welten – Den Bosch
*Verenigingen waarvoor de speelsters in het seizoen 2021-2022 uitkwamen

De WK-selectie herbergt maar liefst zeven speelsters die voor het eerst een WK gaan spelen: Felice Albers, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Freeke Moes, Sabine Plönissen, Pien Sanders en Maria Verschoor. Eva de Goede en Marloes Keetels keren bij het Nederlands Elftal Dames terug na een blessureperiode. De Goede raakte in november 2021 geblesseerd aan haar knie tijdens een FIH Pro League duel tegen België. Zij zal waarschijnlijk tijdens de FIH Pro League wedstrijden tegen China haar comeback maken. Keetels liep haar blessure de afgelopen periode op en heeft wellicht nog iets meer tijd nodig. De bondscoach en zijn staf menen echter dat beide speelsters over een kleine maand fit aan de start van het WK kunnen verschijnen.

XXL Nutrition

Mülders en zijn staf hebben twee reserves aangewezen die, bij ernstige blessures tijdens het toernooi, opgeroepen mogen worden. Het gaat om Joosje Burg (HC ’s-Hertogenbosch, 8 interlands) en Lisa Post (Oranje-Rood, 9 interlands). Zij blijven met de selectie meetrainen.

Gedurende de voorbereiding en de FIH Pro League wedstrijden tegen Duitsland (11 en 12 juni in Hamburg) en China (21 en 22 juni in Rotterdam) trainen ook Marente Barentsen (Hurley, 9 interlands), Kyra Fortuin (SCHC, 22 interlands) en keepster Julia Remmerswaal (HDM, 16 interlands) door om indien nodig aan te kunnen haken.

Mülders: ‘Sinds half januari hebben we met elkaar een interessante en intensieve reis doorgemaakt. We trainden en speelden in verschillende samenstellingen en ik heb veel verschillende speelsters aan het werk kunnen zien. Allemaal toonden zij veel inzet en daardoor zijn we als team gegroeid de afgelopen periode. Nu is het tijd de volgende stap te zetten en gaan we het laatste gedeelte van de voorbereiding op het WK in. We spelen in de FIH Pro League nog tweemaal tegen Duitsland en tweemaal tegen China. Daarna staan er nog twee trainingspotjes op het programma. Mochten blessures toch nog een rol spelen, dan heb ik alle vertrouwen in de aangewezen reserves. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we goed voorbereid op 2 juli voor volle tribunes aan onze eerste WK-wedstrijd kunnen beginnen.’

WK in Nederland en Spanje
Het Nederlands Elftal Dames speelt haar poulewedstrijden op 2, 3 en 6 juli in het Wagener Stadion in Amsterdam. De duels tegen Ierland (2 juli) en Duitsland (3 juli) zijn zo goed als uitverkocht. Voor de poulewedstrijd tegen Chili, op 6 juli) zijn nog kaarten beschikbaar. Ook alle poulewedstrijden uit poule B (met Engeland, China, India en Nieuw-Zeeland) worden in Amsterdam gespeeld. Indien Nederland een crossover wedstrijd speelt tegen de nummer twee of drie van poule B, dan wordt ook deze wedstrijd gespeeld in Amsterdam, net als een eventuele kwartfinale. Het volledige wedstrijdprogramma en de ticketverkoop is beschikbaar via www.wkhockey2022.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *