Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview mannen Frankrijk (Poule B)

De Franse hockeymannen nemen voor de zestiende keer deel aan het eindtoernooi Foto: World Sports Pics
De Franse hockeymannen nemen voor de zestiende keer deel aan het eindtoernooi Foto: World Sports Pics

De Fransen staan elfde op de wereldranglijst en doen voor de zestiende keer mee aan het EK Hockey. Beste eindklassering was de vierde plek in 1970.

Vanzelfsprekend is Frankrijk het enige land dat al zeker is van de Spelen in Parijs. Momentum wil de ploeg van bondscoach Frederic Soyez creëren om in 2024 tot een topprestatie te komen. In een voorbereidingsduel werd Australië knap met 4-1 verslagen. Eerder troffen die landen elkaar nog op het WK, de hoogtepunten daarvan:

Op het vorige EK in 2021 speelden de Fransen enkele spectaculaire wedstrijden tegen Rusland (6-5 winst) en Duitsland (6-5 verlies). Uiteindelijk zorgde een 3-2 overwinning op Spanje voor de zesde plek. De meeste spelers komen van de Belgische kampioen Gantoise. Uit het oog springende spelers zijn Lucan Montecot en Corentin Sellier van de Franse kampioen CA Montrouge.

XXL Nutrition

De ploeg is ervaren met acht spelers die meer dan 100 interlands speelden. Topscorer is Victor Charley met 86 doelpunten in 153 interlands. Er spelen geen hoofdklassespelers bij Frankrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *