Logo Hockey Connect geel oranje

Promotieklasse Cup: Voorbeschouwingen

In het weekend van 26 en 27 augustus vindt de eerste editie van de Promotieklasse Cup plaats Foto: Cartouche
In het weekend van 26 en 27 augustus vindt de eerste editie van de Promotieklasse Cup plaats Foto: Cartouche

De eerste editie van de Promotieklasse Cup staat in het weekend van 26 en 27 augustus op het programma. Acht eerste herenteams die komend seizoen in de één na hoogste hockeycompetitie uitkomen spelen een voorbereidingstoernooi op de velden van Cartouche. Hockey Connect stelt de acht deelnemende ploegen voor.

Hurley H1
De mannen van Hurley stonden vorig seizoen op de rand van de Hoofdklasse. Het speelde een play-offtweeluik tegen de Haagsche Delftsche Mixed waarin de Zuid-Hollanders met in totaal 6-3 te sterk waren. De Amstelveeners zullen play-offdeelname in 2023-2024 willen herhalen, maar dan met promotie tot gevolg. Hurley zal dat komend jaar moeten doen zonder Casper van Loon. Hij maakt de overstap naar Bloemendaal. Daarentegen keert Deegan Huisman terug na een jaar voor Kampong te hebben gespeeld. Komend seizoen is Enzo Torossi Maccio de hoofdcoach van Hurley Heren 1.

Victoria H1
Victoria uit Rotterdam is een club met veel talent; verschillende jeugdspelers komen uit in de jongere Oranje-teams en het mannenvlaggenschip kent de nodige eigen kweek. Dat wordt gecombineerd met veelbelovende spelers uit de regio. Hoofdcoaches zijn Tijs Roozendaal en Hans Oostindie. Ook dit seizoen komen er de nodige versterkingen richting Victoria Heren 1: Rein Spanjaart, Diederik Tavenier, Mattan Roumen en Loek van Dijk. In de voorbereiding won Victoria een oefenwedstrijd tegen Ring Pass met 4-0. Victoria is al enkele jaren een middenmoter in de Promotieklasse.

XXL Nutrition

Push H1
De mannen van Push staan dit jaar onder leiding van hoofdcoaches Bas Dirks en Rene Ossel. Dit jaar heeft de club uit Breda de nodige nieuwe spelers binnen weten te halen: Viggo Jansen, Boudewijn Gouweloos, Laurens van Leur, Yard van Poorten en Mees Tanis. In het seizoen 2021-2022 speelde Heren 1 van Push nog in de Overgangsklasse B. De afgelopen jaren heeft de club uit Breda zich behoorlijk omhoog geklommen.

Gooische H1
De heren van Gooische promoveerde in 2022 naar de Promotieklasse en bleven daar dus in gehandhaafd. De selectie is met de volgende spelers uitgebreid: Gijs van de Putte, Reinout van Keulen, Charlie Plomp, Bob Cleophas en Coen Specken. De coach van Gooische Heren 1 is Dider Meijer.

Naarden H1
De hockeymannen van Naarden staan onder leiding van coach Martijn Verkerk. Voor dit seizoen heeft de club uitgesproken mee te willen draaien in de top van de Overgangsklasse. De Noord-Hollanders komen dit jaar dus niet uit in de Promotieklasse, maar zullen wel aanwezig zijn op het nieuwe oefentoernooi in Voorburg.

Ede H1
Coach bij Ede Heren 1 is Bastiaan Bunnik. Hij versterkte zijn selectie met de volgende spelers: Niels de Jong, Ward Maakal, Tijn Douglas, Eijsse Marcar en Maarten de Knijff. In mei 2023 promoveerde Ede naar de Promotieklasse en is aankomend seizoen een van de twee nieuwkomers in deze competitie.

Voordaan H1
De hockeyheren van Voordaan degradeerde afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse: de ploeg van coach Peter Jonker kreeg 133 doelpunten tegen, won geen enkele keer en eindigde als laatste met één punt. Met enkele nieuwe spelers probeert de ploeg weer terug te keren naar de Hoofdklasse: Stijn Ekelmans, Sven van Tellingen, IJsse Dubbeldam, Valentijn Aponotoweil en Bent Verbakel.

Cartouche H1
De ploeg organiseert de eerste editie van de Promotieklasse Cup en staat onder leiding van coach Robbert Groeneveld. Vorig seizoen moesten de mannen uit Voorburg nog alle zeilen bijzetten om in de Promotieklasse te blijven: in een play-offtweeluik versloegen zij de Reigers uit Hoofddorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *