Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview mannen Nederland (Poule B)

De heren van Oranje proberen in Duitsland hun titel te verdedigen Foto: Roel Ubels
De heren van Oranje proberen in Duitsland hun titel te verdedigen Foto: Roel Ubels

Net als bij de vrouwen is nummer 1 van de wereld Nederland topfavoriet. Oranje doet voor de negentiende keer mee aan de Europese eindronde en werd zes keer kampioen.

Bondscoach Jeroen Delmée zei over zijn groep tegen Hockey.nl: ‘Er zijn heel veel spelers die het verdienen onderdeel van het team uit te maken. We hebben geprobeerd de beste uitvoering per linie te vinden. Het was erg moeilijk om de juiste beslissingen te maken, maar we denken dat we met deze selectie de beste kans hebben om onze titel te verdedigen.’

Seve van Ass (HGC), Teun Beins (Bloemendaal), Max de Bie (Orange-Red), Jasper Brinkman (Bloemendaal), Boris Burkhardt (Amsterdam), Floris Middendorp (Amsterdam) en Pepijn Reyenga (Den Bosch) wisten het niet tot de selectie te schoppen.

XXL Nutrition

Oranje wist glorieus de Pro League te winnen. Er werd vijf keer achterelkaar gewonnen, en uiteindelijk bleef Nederland tien keer ongeslagen. Inclusief een winstpartij tegen Duitsland en twee tegen België, de hoogtepunten van die wedstrijd:

Joep de Mol is er ten opzichte van het WK wel weer bij. Een talent om in de gaten te houden is Duco Telgenkamp: hij wist in zijn eerste zes interlands al vijf keer te scoren. Met vijf spelers is SV Kampong de best vertegenwoordigde club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *