Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview vrouwen Engeland (Poule B)

Engeland wist in 2015 de Oranje-vrouwen te verslaan in de finale Foto: Roel Ubels
Engeland wist in 2015 de Oranje-vrouwen te verslaan in de finale Foto: Roel Ubels

Nummer 6 van de wereld Engeland won in 1991 en 2015 het EK. In totaal nam de ploeg van bondscoach David Ralph zestien keer deel aan het eindtoernooi.

Revanche staat centraal voor het vorige EK in 2021, toen zij voor het eerst niet de halve finale wisten te halen. Uiteindelijk behaalde de ploeg de vijfde plek. Het is het eerste toernooi sinds het stoppen van Maddie Hinch die in 2015 nog deel uitmaakte van de winnende ploeg. Van dat glorieuze toernooi zijn er wel nog genoeg spelers overgebleven: Laura Roper, Lily Owsley, Sabbie Heesh, Giselle Ansley en Holly Pearne-Webb zijn zo goed voor duizend interlands bij elkaar.

In 2015 wist Engeland zich te kronen tot Europees kampioen. Kijk hier naar de highlights van de wedstrijd tegen Nederland:

XXL Nutrition

In de huidige vorm heeft Engeland het niet best gedaan op het Four Nations Invitational-toernooi. Verloren werd er van gastland Spanje en India. Vorig jaar werd de ploeg wel kampioen van de Commonwealth Games. Over de selectie zegt bondscoach Ralph: “Het is een goede mix van jeugd en ervaring. Het zit vol talent. Er is geen ontkennen aan dat dit grootste competitie van het jaar is. We zullen ons focussen op het uitvoeren van de plannen en het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Er maken geen hoofdklassespeelsters deel uit van de Engelse vrouwenselectie. Met vier speelsters is East Grinstead de best vertegenwoordigde club.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *