Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview vrouwen Duitsland (Poule B)

In 2007 en 2013 werden de Duitse vrouwen eerder Europees kampioen Foto: Roel Ubels
In 2007 en 2013 werden de Duitse vrouwen eerder Europees kampioen Foto: Roel Ubels

Nummer 4 van de wereld Duitsland is het gastland en doet voor de zestiende keer mee aan het EK. De ploeg van bondscoach Valentin Altenburg werd in 2007 en 2013 kampioen.

Aanvoerder van de ploeg is Nike Lorenz die wordt bijgestaan door ervaren speelsters als Anne Schröder, Cecile Pieper en Charlotte Stapenhorst. Viki Huse zal tijdens de openingswedstrijd haar 100e interland spelen. Duitsland eindigde tijdens de laatste Pro League als vijfde en had een sterke oefenoverwinning tegen Chili. In de ploeg zitten twee hoofdklassespeelsters: Sonja Zimmermann (Amsterdam) en Cecile Pieper (HGC).

In 2013 dus behaalde de Duitse hockeyvrouwen één van de grooste successen. Kijk hier naar de highlights van de EK-finale tegen Engeland:

XXL Nutrition

Tegenover Hockey Magazin stelde bondscoach Altenburg dat het EK in eigen land leeft. “Of het nu in Wiesbaden, Limburg of Rüsselsheim was, het was altijd uitverkocht. De vonk sloeg over van het veld naar de toeschouwers en van de toeschouwers naar de speelsters. Dat maakt een fijne hoeveelheid interactie en anticipatie mogelijk voor een uitverkocht huis op het EK. Tijdens elke wedstrijd dit toernooi zullen we kijken naar onze kansen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *