Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview vrouwen België (Poule A)

De Belgen hopen hun succes van 2017 te kunnen herhalen Foto: Roel Ubels
De Belgen hopen hun succes van 2017 te kunnen herhalen Foto: Roel Ubels

Nummer 5 van de wereld België verschijnt voor de twaalfde keer op het EK hockey. De Red Panthers van de Nederlandse bondscoach Raoul Ehren behaalde in 2017 de beste eindklassering als runner-up in Amstelveen.

De Belgische hockeysters kende een sterk Pro League-optreden afgelopen zomer. Met acht overwinningen, vier gelijke spelen en vier nederlagen eindigde het als vierde in de poule. De huidige selectie kan het beste omschreven worden als een mix van jeugd en ervaring. Zo zijn verdedigster Vanessa Blockmans, middenveldster Camille Belis en aanvalsters Emily White en Delphine Mariën voor het eerst aanwezig op een eindtoernooi. Voor Lien Hillewaert, Ambre Ballenghien en doelvrouw Elodie Picard is er geen plek meer in de selectie.

België kan ook weer beschikken over haar hockeyster met Canadese roots: Abigail Raye. De voor HC Tilburg uitkomende verdedigster is hersteld van een blessure die zij in de Belgische finales opliep. Raye zal daarnaast met teamgenoten van HC Tilburg Emma Puvrez en Louise Versavel naar Mönchengladbach afreizen. Er is nog een hoofdklassespeelster actief bij de Red Panthers: Charlotte Englebert van Den Bosch.

XXL Nutrition

Tijdens de afgelopen editie van de Pro League eindigde België op een niet onverdienstelijke vierde plaats. Kijk hier naar de highlights van de Belgen tegen de vrouwen van de USA:

Tegenover VTM Nieuws gaf Ehren deze maand te kennen dat zijn ploeg er klaar voor is te stunten op het komende kampioenschap. De oud-coach van Den Bosch kijkt ook alvast vooruit naar de Spelen van 2024 in Parijs. “Niet om zomaar mee te doen, maar om een medaille te winnen.” Verder zei hij over het komende EK en de Belgische kansen: “We zijn sterker dan ooit en we zijn voor niemand bang. Natuurlijk, bij Nederland denken ze er niet over na om hem niét te winnen. Maar we kijken er naar uit om de halve finale te halen en dan te verrassen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *