Logo Hockey Connect geel oranje

EK Hockey: Preview vrouwen Nederland (Poule A)

De Oranje hockeyvrouwen gaan voor hun vierde EK-titel op een rij Foto: Roel Ubels
De Oranje hockeyvrouwen gaan voor hun vierde EK-titel op een rij Foto: Roel Ubels

Nummer 1 van de wereld Nederland is de absolute topfavoriet voor de eindzege in Mönchengladbach. De ploeg van bondscoach Paul van Ass is sinds de uitschakeling door Engeland (shoot-outs) in 2015 ongeslagen op het EK.

Daarna kwam Nederland in 2017, 2019 en 2021 terug met de hoofdtrofee. In totaal zijn de dames elf keer Europees hockeykampioen geworden. Het is de zestiende keer dat Oranje deelneemt aan het eindtoernooi. De ervaren speelsters Laura Nunnink (Den Bosch), Margot van Geffen (Den Bosch), Maria Verschoor (Amsterdam) en Anne Veenendaal (Amsterdam) kunnen gezien worden als de dames die de nieuwe generatie op sleeptouw moeten nemen.

In de definitieve selectie is er uiteindelijk geen plaats meer voor Elzemiek Zandee en Rosa Fernig. Ook keepster Julia Remmerswaal en de niet op tijd fitte Kyra Fortuin zijn niet geselecteerd. Joosje Burg, Luna Fokke en Lisa Post zijn voor het eerst aanwezig op een groot eindtoernooi. Van Ass vertelt tegenover Hockey.nl over de selectie: ‘We hebben de afgelopen maanden veel wedstrijden gespeeld en de laatste weken vooral getraind. Voor dit moment zijn dit de speelsters die mee naar het EK gaan. De concurrentie in de selectie is groot, daarom zijn het lastige en zeer gedetailleerde keuzes. De verschillen zijn klein, het niveau is hoog.’

XXL Nutrition

De afgelopen editie van de Pro League was een prooi voor de Oranje-dames. Kijk hier naar de highlights van de tweede wedstrijd tegen de Belgen:

De laatste editie van de Pro League was een prooi voor de Oranje-dames. Grote uitblinkster was Yibbi Jansen die elke wedstrijd een doelpunt wist te maken. Ten opzichte van het afgelopen WK zijn Eva de Goede en Lidewij Welten niet meer aanwezig. Ook Sabine Plönissen, Marloes Keetels en Laurien Leurink ontbreken. De ploeg van Van Ass is dus behoorlijk verfrist, maar de verwachtingen zijn wederom hooggespannen. Zo zijn wereld hockeyspeelster van het jaar Felice Albers en doelpuntenmachine Frédérique Matla ook aanwezig in de selectie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *