Logo Hockey Connect geel oranje

Leurink gaat met Grays voor solide kwaliteit

TOKYO - Tokyo 2020 Olympic Games
Great-Britain v Netherlands (Pool A)
Photo: Shona McCallin and Laurien Leurink.
COPYRIGHT WORLDSPORTPICS FRANK UIJLENBROEK
TOKYO - Tokyo 2020 Olympic Games Great-Britain v Netherlands (Pool A) Photo: Shona McCallin and Laurien Leurink. COPYRIGHT WORLDSPORTPICS FRANK UIJLENBROEK

Natuurlijk weet Laurien Leurink dat Grays (‘sinds 1855’) de oudste hockeystickmaker ter wereld is. ‘Ja natuurlijk weet ik dat!’ Zelfs in haar eigen herinnering is Grays er altijd al geweest. ‘Nee, ik speelde er niet mee. Vroeger vond ik het printje belangrijker. Je wilde een stick die ergens bij matchte, bijvoorbeeld een tijgerprintje, net als Fatima. Maar toen ik klein was, was Grays er ook al. Ik zie die sticks nog zo voor me, met die oranje krul.’

Corona heeft dingen ongrijpbaar gemaakt, ook voor SCHC-international Laurien Leurink (26). Hoe lang ze al ambassadeur is van ‘s werelds oudste stickmaker bijvoorbeeld. ‘Ik ben het door corona helemaal kwijt.’ 

Een andere vraag brengt het antwoord. ‘Als ik tien ballen op doel sla? Twee jaar geleden meer met de backhand dan met de forehand. Nu eigenlijk alles met de forehand. Dat vind ik gewoon lekkerder. Misschien wel door m’n Grays. Ik maak de meeste doelpunten ook met mijn forehand, flatsen of pushen. Ik kom tenslotte uit het zaalhockey.’
En, oh ja ‘Allison speelde ook altijd met Grays’. Moet het wel goed spul zijn, wil ze er maar mee zeggen. ‘Ze zijn ook een van de weinige hockeymerken die al zo lang overleven. Dat zegt wel genoeg. Ik ben verder niet overdreven kieskeurig in mijn stickkeuze, het moet solide en kwaliteit zijn.’

XXL Nutrition

Het is een ontspannen ontmoeting in het Wagener-stadion, zelfverzekerd, passend bij een gearriveerde speelster. Moet inmiddels ook wel. Bij Stichtse is komend seizoen alleen keepster Alexandra Heerbaart ouder (‘twaalf dagen’). Nadat eerder teamgenote Carlien Dirkse van den Heuvel stopte is ook Caia van Maasakker er mee opgehouden. 


Het wordt een ‘uitdagend seizoen’, zoals ze zelf zegt. ‘Want zonder Carlien en Caia hebben we nu ècht een jong team’. Het is Leurinks beurt, samen met de Waard, om de kar te trekken in Bilthoven. Vorig seizoen stond ze in een avondwedstrijd tegen Hurley al eens met een groot deel van meisjes A1 op het veld die ze nog een hand moest geven om ze te leren kennen. Corona en blessureleed hadden gaten geslagen in de Bilthovense groep. ‘Zo zal het komend seizoen niet zijn, maar we zijn wel ècht jong. We zullen weer moeten groeien en daarbij zal iedereen meer verantwoordelijkheid moeten nemen en pakken.’

Kom er bij Laurien Leurink niet mee aan dat het afgelopen hockeyseizoen door corona een weggegooid competitiejaar was. ‘Wij zijn echt enorm bevoorrecht geweest. Dat hebben we ons allemaal gerealiseerd. Wij hadden wèl plezier, wij mochten wèl spelen, waar anderen niet eens mochten sporten, laat staan spelen. Als ik er afgelopen seizoen niks aan had gevonden had ik beter meteen kunnen stoppen.’ 

Of ze Stichtse met haar nieuwe Grays komend seizoen dan eindelijk naar een landstitel zou kunnen leiden? ‘Grays en SCHC is natuurlijk ook een leuk huwelijk, dus het zou mooi zijn.’

En zijzelf? Leuk tijgerprintje misschien? ‘Nee hoor, helemaal zwart vind ik het mooist. Ik geef input over wat ik goed of mooi vind. Dat is het wel. Ik vind zelf dat er wat minder kleuren uit de kast mogen worden gehaald. Ik heb ook geen gecustomizede stick. Zo ben ik niet. Mij moet je ook echt niet vragen hoe zwaar mijn stick is bijvoorbeeld.’ 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *