Logo Hockey Connect geel oranje

Nederland plaatst zich voor de halve finales van het Europees kampioenschap EuroHockey5s

ned aut

Nederland is het eerste land dat zich weet te plaatsen voor de halve finales van het Europees kampioenschap EuroHockey5s voor vrouwen in Walcz, vrijdagochtend zal er gespeeld worden om de resterende plekken.

Oranje verzekerde zich van een plek bij de laatste vier met overwinningen op Oostenrijk en Oekraïne, terwijl die twee landen elkaar op woensdag zullen ontmoeten om te strijden voor de andere plek in de halve finale.

Nederland had slechts 12 seconden nodig om op gang te komen in hun 11-1 overwinning op Oostenrijk, waarbij Noor de Baat (Amsterdam) meteen scoorde en Daphne Nikkels (Tilburg) een minuut later de voorsprong vergrootte.

XXL Nutrition

Beide spelers eindigden met twee doelpunten, terwijl Bente van der Veldt (Kampong) een hattrick voltooide. Isabelle Klausbruckner zorgde in de laatste minuut van de wedstrijd voor het enige tegendoelpunt van Nederland.

Tegen Oekraïne werkten Nikkels en de Baat samen, waarbij de eerste het doelpunt voor Nederland scoorde in de vierde minuut om ze op weg te helpen. Ze leidden met 4-0 bij rust mede dankzij doelpunten van Fay Muijderman (Delft) , van Danique van der Veerdonk (Den Bosch) en de Baat. Oekraïne vocht zich goed terug in de tweede helft en kwamen terug met twee doelpunten van Karyna Leonova en Olha Honcharenko, maar verloren uiteindelijk met 5-2.

Foto’s : Polski Hokej na Trawie / Polish Hockey

Oostenrijk wist in de andere wedstrijd Zweden met 8-1 te verslaan, de tweede overwinning van Oostenrijk dit toernooi. Klausbruckner wist maar liefst zes keer te scoren, ze staat nu op negen doelpunten dit toernooi.

Zweden opende de dag met een 4-2 overwinning op Slowakije. Nora Thien bracht Zweden op een 2-0 voorsprong; Barbora Pucherova scoorde de aansluitingstreffer om het 2-1 te maken bij rust. Uiteindelijk kwamen de Slowaken gelijk via Vanessa Čapová. Zweden eindigde uiteindelijk sterker met Thien die haar hattrick voltooide. Laetitia Schrader zorgde uiteindelijk voor de 4-2 voorsprong.

In Poule B wist Turkije overtuigend 8-3 te winnen op Wales, nadat ze in de eerste drie minuten al een 2-0 achterstand hadden. Joanne Westwood en Ava Dempsey zorgden voor de vroege voorsprong van Wales, maar een reeks uitstekende doelpunten – met name van Fatma Songül Gültekin, Zeliha Kendir en Perihan Çinar keerden de wedstrijd helemaal om.

Ze volgden dit op met een overwinning op Georgië, waarbij vijf doelpunten in de eerste 10 minuten hen een comfortabele 19-0 overwinning opleverden.

Eerder behaalde Zwitserland hun tweede overwinning van de week met een 19-0 overwinning op de Georgiërs, waarbij Raffaela Triebold er zes maakte. Zwitserland staat op de derde plaats in de groep met zes punten, net achter Turkije op basis van een beter doelsaldo.

Polen staat bovenaan de groep met drie overwinningen uit drie wedstrijden, wat betekent dat ze in hun laatste groepswedstrijd genoeg hebben aan een gelijkspel tegen Turkije. Dat komt doordat ze met 7-1 wonnen van Wales op de laatste wedstrijd van de dag mede dankzij een hattrick van Amelia Katerla.

Katerla opende de score en vervolgens schoot Julia Balcerzak vanaf de linker paal binnen voor de 2-0. Paula Slawinska voegde een derde doelpunt toe met een tikje van dichtbij voordat Wales terug probeerde te komen via Lily Roberts, die de keeper omspeelde en binnen schoof. Polen liep in de tweede helft verder uit met nog twee doelpunten van Katerla, terwijl Monika Polewczak en Magdalena Pabiniak ook het net vonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *