Logo Hockey Connect geel oranje

Talent Emily White klopt met België op deur van Europese top

Emily White (rechts) scoort het winnende doelpunt tegen Duitsland.
Emily White (rechts) scoort het winnende doelpunt tegen Duitsland. Foto: johnnybakkerphotography

Tijdens de FIH Pro League tegen Oranje spraken wij met het grote Belgische talent Emily White. Niet alleen daar viel zij op. Gister werd zij matchwinnaar door in de halve finale tegen Duitsland het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Ook in achttien wedstrijden in de Pro League scoorde zij al acht keer. Een mooi gemiddelde. Voor Belgisch speelster Emily White misschien extra bijzonder. De nog maar 18-jarige aanvalster speelt dit seizoen voor het eerst mee in de selectie van Raoul Ehren. Met België ziet zij kansen om dit jaar de Europese titel te pakken.

De Nederlandse dames hadden in de Pro League de handen vol aan de Belgische opponent. Vaker waren de verschillen klein, maar ook in de eerste wedstrijd van de Pro League kreeg België meerdere kansen om te scoren. Dit lukte niet, toch was het een genot voor het oog om de snelle omschakelingen van België te bestuderen. Oranje won laat in de wedstrijd met 0-2 door doelpunten van de Waard en Matla.

Emily White is één van de grootste talenten op dit EK Hockey
Emily White is één van de grootste talenten op dit EK Hockey. Foto: Roel Ubels

Aanvalster Emily White was vooral in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk richting de goal van Oranje. Scoren deed zij niet. Toch hadden de verdedigers van Oranje de handen vol aan het 18-jarige talent die pas voor het eerst tegen Nederland speelde. Met snelle en technische hoogstandjes, was zij misschien wel de speelster waar door de Oranje defensie extra nadruk op gelegd moest worden.

XXL Nutrition

,,We wisten dat Nederland maar een paar kansen nodig zou hebben om te scoren. Dit deden zij dan ook. We probeerden het die wedstrijd wel en ik denk ook dat we echt kans hadden om de shoot-outs te halen. De verschillen waren klein”, aldus White.

Emily White (links) in actie met Luna Fokke (Rechts).
Emily White (links) in actie met Luna Fokke (Rechts). Foto: Roel Ubels

Met Charlotte Englebert, Justine Rasir, strafcornerkanon Stephanie Vanden Borre en Emily White heeft bondscoach Raoul Ehren een aantal interessante talenten in zijn team. Het aanvallende spel wat Raoul Ehren verder heeft bij België heeft ontwikkeld werd door de Belgische fans vandaag gewaardeerd.

Op zaterdag staat White met België in de finale tegen tegen Oranje. Eerder liet zij al weten kansen te zien om niet alleen tegen Oranje te gaan scoren, maar ook om met België de Europese titel te pakken: ,,Alles gaat voor mij heel snel. Vorig jaar deed ik nog mee op het EK-21. Ehren selecteerde mij daar, waarna ik mocht meetrainen bij de dames. Dit jaar draai ik volledig mee in de Pro League. Komende zomer zie ik ons kans maken op het EK. Als iedereen zijn taak uitvoert en op zijn niveau speelt, kunnen wij Oranje pakken.

Door: Hans Hofstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *