Logo Hockey Connect geel oranje

Terrance Pieters wordt nog steeds beter bij Kampong

BRASSCHAAT Euro Hockey League Ranking Cup 2021
Dinamo Elektrostal v SV Kampong (KO16)
Picture: Terrance Pieters 
WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK
BRASSCHAAT Euro Hockey League Ranking Cup 2021 Dinamo Elektrostal v SV Kampong (KO16) Picture: Terrance Pieters WORLDSPORTPICS COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK

De Spelen in Tokio waren nog een stap te ver voor Terrance Pieters, maar de weg naar Parijs is het talent van Kampong vol overtuiging ingeslagen. Ook tijdens de EHL in het Belgische Brasschaat maakte Pieters weer een prima indruk.

Op het fraaie complex van de Belgische kampioen Dragons moest Terrance Pieters (24) zichzelf nog wel enigszins in acht nemen. De hamstringblessure die hij in de voorbereiding opliep geneest weliswaar goed, maar topfit is de man uit Almere nog niet. ,,Ik vond het wel jammer dat ik daardoor onlangs een dubbel weekend moest overslaan, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik nu weer langzaam fit aan het worden ben. Ik zit nu een beetje in de eindfase van die blessure.’’

In de EHL mocht Pieters zich dan ook regelmatig laten zien van coach Roelant Oltmans. Hij zag zijn ploeg tegen de Russen van Dinamo Elektrostal wat moeizaam op gang komen. ,,We begonnen inderdaad wat stroef, maar gelukkig trekken we het daarna wel over de streep. Ik denk sowieso dat we als team redelijk draaien, al was in de competitie het verlies tegen Bloemendaal wel teleurstellend. Maar daarvóór zijn we goed gestart.’’

XXL Nutrition

Terrance Pieters is bezig aan zijn derde seizoen bij de Utrechtse club, nadat hij overkwam van Almere. Die stap is de juiste geweest, stelt Pieters. ,,Ik was toe aan een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging. Dat vind ik nog steeds bij Kampong in elke training en in elke wedstrijd. Ik heb hier de mogelijkheid gekregen mezelf verder te ontwikkelen en in dat proces zit ik eigenlijk nog altijd.’’

Presteren

Hij kwam als jonge speler binnen bij een club met veel grote namen, maar moeilijk heeft Pieters dat nooit gevonden. ,,Nee, de jongens hebben met hartstikke goed opgevangen. Ik kende ook al veel spelers vanuit het nationale team. Maar ik kreeg ook wel meteen mee dat het leuk en aardig was dat ik erbij kwam, maar dat ik wel moest presteren. Dat is natuurlijk terecht, en daar houd ik zelf ook wel van. Uiteindelijk was het bij Kampong gewoon een heel fijne omgeving om binnen te lopen.’’

Pieters is er in de afgelopen twee seizoenen ook echt een betere speler geworden. Hij merkte al meteen dat alles er sneller ging, harder. ,,En bij Almere was ik iets meer een dragende speler. Dan kom je bij Kampong met meer goede jongens in het veld te staan waardoor je je op een andere manier moet manifesteren. In plaats van meer taken op me te nemen moest ik terug naar mijn eigen specialiteit. In mijn geval is dat mijn vermogen en snelheid inzetten in grote ruimtes. Dat is wat ik moet bijdragen aan het team, en daarin probeer je dan natuurlijk van een zeven een negen te maken. Daar ben ik nog steeds hard mee bezig.’’

In Roelant Oltmans heeft Pieters daarbij de perfecte coach, al was diens aanpak na een jaar werken met Alexander Cox wel even wennen. ,,Die switch had voor iedereen even tijd nodig om daar goed op aan te passen, maar ik ben hartstikke tevreden over Oltmans. Goede coach, goede trainer. Hij is iemand die heel erg op het team zit en zorgt dat iedereen zich goed voelt en daardoor goed draait. Ook mij weet hij goed te raken en te motiveren.’’

Dat laatste legt Pieters even uit. ,,Als het bij mij even wat minder gaat, neemt hij me een minuutje apart, zegt dan dat ik me niet zo druk moet maken en me moet focussen op die en die dingen. ‘Houd het lekker simpel, dan komt de rest vanzelf’, zegt hij dan. Soms heb ik inderdaad zo’n kleine stimulans, zo’n zetje even nodig. Maar dat had Oltmans al na een paar weken door.’’

Kwetsbaar

Pieters waardeert het daarbij dat de ervaren coach, die topteams over de hele wereld onder zijn hoede had, zich daarbij ook kwetsbaar durft op te stellen. ,,Hij doet echt niet of hij alles weet, of zijn methode altijd de beste is. Hij staat open voor feedback en kritiek, en daar houd ik van. Soms vraagt Oltmans ook aan me hoe hij me bij bepaalde situaties in een wedstrijd het beste kan triggeren. Dat weet je vaak zelf wel, maar als het moment daar is, kan het moeilijk zijn zelf dat knoppie om te zetten. Daar spreek ik wel met hem over, en dat helpt me enorm.’’

Pieters droeg inmiddels al achttien keer het tricot van Oranje, maar nu lijkt het moment daar écht een vaste waarde te worden. Hij kreeg een uitnodiging voor de trainingsgroep van de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee, die daarmee aftrapte voor het traject naar Parijs 2024. ,,Delmee belde me met de mededeling dat ik was opgenomen in die groep. Dat was een kort telefoontje, maar ik was er hartstikke blij mee.’’ Delmee verlangt van zijn spelers commitment in dat traject naar Parijs. Pieters, brede grijns op het gezicht: ,,Die geef ik ‘m bij deze, maar dat wist hij al, denk ik.’’

Hij heeft er veel zin in. ,,Al weet ik eigenlijk niet precies wat ik moet verwachten. Er zijn veel wisselingen geweest, dat heb ik wel een beetje meegekregen. Nieuwe coach, nieuwe assistent, nieuwe groep. We gaan het zien.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *