Logo Hockey Connect geel oranje

Fraaie hockeyzegel in verkoop

Nederlands-Sporten_Stamp_B

Nederland is weer een bijzondere postzegel rijker. Zeker de hockeyliefhebbers zullen genieten van de nieuwe zegel, die sinds eind maart verkrijgbaar is. In de serie Typisch Nederlands staat deze keer de hockeysport centraal.

Typisch Nederlands is een speciale serie van PostNL waarin – de naam zegt het al – echt Nederlandse onderwerpen worden belicht. Eerder verschenen al zegels met thema’s als grachtenpanden, woonboten, rijtjeshuizen, stolpboerderijen en houten huizen. Nu is dus gekozen voor hockey, wat de tweede is van vijf sporten waarin Nederlanders uitblinken die in het jaar 2022 aan bod komen. Eerder werd al de schaatssport belicht, de wielerzegel werd inmiddels ook uitgegeven en in de loop van het jaar volgen nog zeilen (9 mei) en voetbal (15 augustus).

De hockeyzegel is een ontwerp van grafisch ontwerper Claire Bedon en creative director Edwin van Praet, van Total Design uit Amsterdam. Bedon, geboren en getogen Française, maakte schetsen in allerlei ontwerpstijlen: fotografisch, grafisch, illustratief en combinaties ervan. ,,We hebben bijvoorbeeld sporters geportretteerd, herkenbaar en onherkenbaar. Met de focus op de dynamiek wanneer sporters hun lichaam draaien om de inspanning te leveren. Ook zijn schetsen gemaakt waarin de lijnen op sportvelden als symbool dienen om snel de sport te kunnen herkennen. Tijdens onze presentatie reageerde PostNL enthousiast op het lijnenspel, in combinatie met een illustratieve aanpak van de sporters. Samen hebben we vervolgens de keuze gemaakt van vijf populaire sporten waarin Nederlanders excelleren, ook internationaal: schaatsen, hockey, wielrennen, zeilen en voetbal.’’

XXL Nutrition

Passeerbeweging

Op de postzegels van het postzegelvel Typisch Nederlands – hockey staat een illustratie van een hockeyster in actie, die met de bal aan de stick op het punt staat een passeerbeweging te maken. In de achtergrond zijn de 23-meterlijn en de slagcirkel afgebeeld, als symbolen voor de typische plattegrond van een hockeyveld. Onderaan elke postzegel staat een witte strook met daarin de sorteerhaak, het jaartal 2022, de landsaanduiding Nederland en de waardeaanduiding 1.

In de uitwerking van de hockeyster is veel aandacht besteed aan de typische beweging die deze sport kenmerkt. ,,We hebben gaandeweg steeds meer ‘power’ in die beweging gebracht’’, aldus Bedon. ,,Als inspiratie zijn actiefoto’s gebruikt van sportfotografen. Daarbij kijk je naar de dynamiek van het lichaam, de kracht die het uitstraalt, de balans tijdens de inspanning. Ook van belang is dat de hockeyster niet zweeft, zij is in de postzegel verankerd. De hockeyster in de voorgrond en het hockeyveld in de achtergrond zijn zo gepositioneerd dat er diepte ontstaat. Dat is versterkt door schaduwen toe te voegen, in elk lichaamsdeel en ook in de kleding. Natuurlijke schaduwen waardoor het lichaam geloofwaardig wordt en je duidelijk merkt waar het licht vandaan komt.’’

De postzegels – bedoeld voor post tot 20 gram binnen Nederland – zijn zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *