Logo Hockey Connect geel oranje

Koen Bijen over halve finale EK Hockey tegen België: ,,De beginfase zal cruciaal worden”

Koen Bijen scoorde dit toernooi alweer vier keer.
Koen Bijen scoorde dit toernooi alweer vier keer. Foto: Roel Ubels

Tegen Frankrijk scoorde hij twee keer. Ook tegen Wales was hij twee keer trefzeker. Koen Bijen is een zekerheid bij Oranje. De spits heeft zich afgelopen jaar duidelijk laten zien en blijkt ook op grote toernooien de druk aan te kunnen. Waar de ervaren Thijs van Dam, Jip Janssen en Thierry Brinkman nog niet echt de trekker weten over te halen, doet de jonge Bijen het wel. Bijen scoorde alweer vier keer. De spits kijkt reikhalzend uit naar de halve finale. Eentje waar volgens hem de beginfase cruciaal zal worden.

Het zijn dit toernooi de jongelingen die de doelpunten voor Oranje moeten maken. Duco Telgenkamp en Koen Bijen scoorden dit EK beiden alweer vier keer. Telgenkamp is opvallend. In negen interlands scoorde hij negen doelpunten. Toch mag ook Bijen niet worden vergeten. De aanvaller van Oranje scoorde in 41 wedstrijden alweer 22 keer. Een prachtig gemiddelde.

,,Ik ben er heel blij mee. Het zijn hele mooie statistieken. Als ik de ploeg daar mee kan helpen, ben ik daar heel blij mee. Duco en ik weten van elkaar dat we goede doelpuntenmakers zijn. Dit gemiddeld wat ik nu heb, is voor een spits heel lekker”, aldus Bijen.

XXL Nutrition

Waar Bijen, Telgenkamp en ook Pieters (3x) het wel doen, is het opvallend dat namen zoals Thierry Brinkman (1x), Thijs van Dam (1x) en Jip Janssen amper of niet tot scoren komen. Vooral Janssen is opvallend. De ervaren strafcorner schutter scoorde nog geen enkel doelpunt vanuit de strafcorner.

Duco Telgenkamp (links) en Koen Bijen (rechts) zijn de topschutters van Oranje op dit EK Hockey.
Duco Telgenkamp (links) en Koen Bijen (rechts) zijn de topschutters van Oranje op dit EK Hockey. Foto: Roel Ubels

België in de halve finale

België kende weinig moeite in de poulefase en won alle drie de wedstrijden. Sprankelend was het niet altijd. Tegen Engeland kwam het zelfs op een ruime achterstand. Deze werd pas in kwart drie goed gemaakt. Ook tegen Oostenrijk kon België de trekker niet overhalen. Ondanks het veldoverwicht wonnen de Belgen maar met 3-1. Desalniettemin staan de Belgen in de halve finale. Een zware tegenstander voor de eventuele weg richting de finale.

,,Toernooihockey is anders dan de Pro League. België zit lekker in het toernooi. We zullen op ons best moeten zijn. De verschillen zullen dan heel klein zijn. We zijn niet bang. We hebben in België afgelopen maand daar ook een prachtig resultaat neer gezet. Ik ga nog niet verklappen hoe we het gaan aanpakken, want ze kunnen Nederlands lezen”, aldus een optimistische Bijen die met Oranje een dag rust heeft om zich voor te bereiden op het volgende duel.

Oranje zaterdag

Kijkende naar de cijfers van de afgelopen tijd, dan zou Oranje een goede kans moeten maken tegen België. In de Pro League vermorzelde de ploeg van Delmee de Belgische opponent. Het zorgde voor bezorgde Belgische gezichten na de wedstrijd. Hoe was het mogelijk dat Oranje zo gemakkelijk van de op papier sterke opponent won? Alle schijn had het er toen ook van dat een goede beginfase van de wedstrijd belangrijk zal zijn voor een goed eindresultaat. Ook Bijen denkt vooral dat de start van de wedstrijd op vrijdag cruciaal zal worden.

,,In de Pro League hebben jullie het gezien. In Antwerpen scoorden we heel snel tegen België. De eerste vijf minuten zijn cruciaal. Het is goed dat dit ook tegen ons is gebeurd tegen Duitsland. We kwamen hier op een snelle achterstand en konden het niet meer goed maken. Het was een goed leermoment, omdat we met de neus op de feiten gedrukt. We zullen scherp moeten beginnen. In de halve finale verwacht ik een vol stadion. We kunnen de Nederlandse steun goed gebruiken. Ik verwacht veel Oranje zaterdag te zien”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *