Logo Hockey Connect geel oranje

Nederland weet te overtuigen op de eerste dag Eurohockey5s.

fotos-5s-1

Polen en Oekraïne gaan aan de leiding na dag één van het Europees kampioenschap EuroHockey5s voor vrouwen in Walcz. Beide landen wisten twee keer te winnen op de eerste dag van dit eerste EK 5’s voor dames.

In Poule B begon gastland Polen hun poule met een overwinning van 21-1 op late inschrijver Georgië, met elk vijf doelpunten voor Amelia Katerla en Paula Slawinska. Pikria Kvakhajelidze’s doelpunt zorgde voor het eerste doelpunt ooit voor Georgië op dit podium.

Polen volgde het goede resultaat op met een spectaculaire 5-2 overwinning op Zwitserland. Sofie Stomps’ schot vanaf de helft van het veld gaf de Zwitsers de vroege voorsprong, maar die duurde minder dan 15 seconden toen Monika Polewczak’s push langs de baseline in het doel glipte.

XXL Nutrition

Natasza Suszynska’s reverse shot uit een vrije slag en vervolgens de krachtige slag van Paula Slawinska maakten het 3-1 bij rust. Het cruciale vierde doelpunt kwam toen een Pools schot de binnenkant van de paal raakte en de Zwitserse opruiming alleen voor Polewczak viel, die prachtig in het net chipte.

Carina Zimmerman scoorde nog wel een doelpunt, maar een fraaie teamaanval werd afgemaakt door Katerla.

Eerder won Zwitserland de spannendste wedstrijd van de vroege sessie na een goede strijd tegen Turkije. Sarah Zepf zette de Zwitsers op voorsprong, maar Perihan Çinar en Fatma Songül Gültekin wisten de score om te draaien in de 12e minuut. Er volgde een snelle serie doelpunten van Sofie Stomps, Tamara Trösch en Zepf die Zwitserland een 4-2 voorsprong gaf bij rust. Stephanie Weber vergrootte hun voorsprong, maar Çinar hield de Turkse hoop levend met haar tweede doelpunt, maar uiteindelijk verloren ze met 5-3.

Georgië verloor ook van Wales tijdens hun tweede wedstrijd van de dag, dit keer met 8-2. Joanne Westwood scoorde drie keer en bleek in haar eentje al veel te sterk voor het Georgische team.

In Poule A zat Oekraïne in een hele goede flow en eindigde dag één met twee overwinningen. Ze openden de dag met een overwinning van 10-0 op Zweden, waarbij ze acht keer scoorden in de eerste helft, met Olha Honcharenko die een hattrick scoorde.

Ze volgden dat op met een overwinning van 14-1 op Slowakije, waarbij Karyna Leonova vier keer scoorde.

Nederland en Oostenrijk zijn de andere teams met een 100% score in Poule A. Oostenrijk won een levendige wedstrijd tegen Slowakije, waarbij Barbora Pucherova de Slowaken vrijwel direct aan het begin van de wedstrijd op voorsprong bracht. Cruciaal voor de wedstrijd was de 13e minuut. Oostenrijk scoorde onder aanvoering van aanvoerster Luisa Mayer 3x en ging zo met een 4-2 voorsprong de rust in. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 10-4 overwinning voor Oostenrijk.

Nederland hoefde op deze openingsdag maar 1x te spelen, en startte het toernooi met een overtuigende zege (15-2) tegen Zweden. Hattricks van Bente van der Veldt (Kampong) en Danique van der Veerdonk (Den Bosch) stelden die overwinning veilig, waarbij vijf doelpunten vielen in de eerste vijf minuten. De Zweedse aanvoerster Klara Mosberg scoorde haar eerste 5s doelpunten met een dubbel in de laatste acht minuten.

Foto’s : Polski Hokej na Trawie/ Polish Hockey

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *