Logo Hockey Connect geel oranje

Tien teams strijden om de Europese titel

PA29 Openingsceremonie

Het wereldkampioenschap voor vrouwen wordt gespeeld in Amstelveen, maar op een steenworp wordt er gelijktijdig een ook Europees kampioenschap afgewerkt. Dat is de titelstrijd voor parahockeyers, die van 6 tot en met 9 juli in actie komen op het terrein van Pinoké.

De rookwolken van de play-off wedstrijden zijn letterlijk net opgetrokken of bij Pinoké wordt al weer werk gemaakt van de organisatie van een volgend, groots event. Het Euro Hockey ID Championships 2022. Van 6 juli tot en met 9 juli ontvangt de club tien teams uit negen landen, te weten België, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Nederland. Er wordt, verdeeld over drie poules van verschillend niveau, dan gestreden om de titel Europees Kampioen EHIDC 2022.

Dat is het Europees hockeykampioenschap voor spelers met een verstandelijke beperking. Dit kampioenschap heeft een officiële, internationale status en kennen we nu als Euro Hockey ID Championships 2022. Pinoké host dat event in nauwe samenwerking met de Europese Hockey Federatie en de KNHB.

XXL Nutrition

Dit EK zou eigenlijk in de zomer van 2021 worden gehouden, maar werd vanwege de coronabeperkingen een jaar uitgesteld. Om die teleurstelling weg te poetsen willen de hoofdzakelijk uit vrijwilligers bestaande internationale staf alsmede de vrijwilligersorganisatie van Pinoké er dit jaar een groots evenement van maken, waar de spelers, begeleiders en supporters met veel plezier op zullen terugkijken. 

Programma
Op woensdag 6 juli worden de teams ontvangen in het clubhuis en start hun voorbereiding op het toernooi. Even ontspannen op het terras, de reis uit de benen lopen in het Amsterdamse Bos of nog een fanatieke training. In de namiddag start de officiële openingsceremonie met de opkomst van de teams met hun landsvlag op het hoofdveld en het spelen van de volksliederen. Om de verbroedering tussen de sporters, begeleiders en officials compleet te maken wordt het gezamenlijke diner opgeluisterd door een vrolijk draaiorgel en laat een DJ ook met lekkere muziek weten dat de strijd om de Europese titel kan gaan beginnen.

De donderdag en vrijdag zijn voor de poulewedstrijden. Met het spelplezier voorop, worden met fanatiek en sportief hockey dan de finaleplaatsen afgedwongen. Ook deze dagen wordt er door de deelnemers op Pinoké gegeten en wordt het programma na de wedstrijden opgeluisterd met muziek en leuke activiteiten.

Wagener Stadion
Zaterdag 9 juli is het Finaledag. Alle wedstrijden om het eremetaal worden dan gespeeld in de hockeytempel van Nederland: het Wagener Stadion. Na de huldiging van de winnaars vertrekt iedereen weer naar de velden van Pinoké. Daar vindt de officiële prijsuitreiking plaats. Ter afsluiting van het toernooi worden de barbecues ontstoken en kan iedereen genieten van het klapstuk van de avond: het optreden van de Jostiband.

Dit alles tot een onvergetelijk event te maken, gaat natuurlijk niet vanzelf en brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Naast een bijdrage die beschikbaar wordt gesteld door de KNHB, wordt er naar extra middelen gezocht. Hiervoor is een crowdfundingsactie gestart in samenwerking met het Gehandicaptenfonds en UniekSporten.nl. Bij de actie is iedere donatie – groot of klein – meer dan welkom. Je helpt de organisatie al met een bedrag van tien of vijfentwintig euro maar liever iets meer. Je kunt direct bijdragen. Scan de bij dit artikel afgebeelde QR-code die gekoppeld is aan deze crowdfundingsactie, en dan krijg je een Tikkie. De sporters, begeleiders en organisatie zijn enorm blij met iedere bijdrage en verwelkomen je graag tijdens het toernooi. Als fan, als toeschouwer en als hockeyer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *