Logo Hockey Connect geel oranje

De eer van spelen met Princess

PRINCESS-V2-10

Hij is één van de frisse, nieuwe gezichten in Oranje, waar hij bovendien meteen al zijn visitekaartje afgaf. Dat maakte Koen Bijen een interessante speler voor de grote merken, maar het talent van Den Bosch koos uiteindelijk voor een samenwerking met Princess. ,,Dat zo’n wereldmerk je wil steunen vind ik echt heel mooi.’’

Koen Bijen is inmiddels 24 jaar. Da’s niet heel jong om door te breken aan de internationale top, maar feit is dat hij dat wel meteen goed doet. De Hagenaar trok de aandacht in de Pro League met sterke optredens en een mooie serie treffers, waarmee hij zelfs de topschutter van Oranje werd. Inmiddels staat de teller op moment van schrijven op vijftien interlands, waarin hij maar liefst acht keer scoorde. Geen slecht gemiddelde.

En dan kan het dus ook gebeuren dat een hockeymerk als Princess bij je aanklopt. Dat was wel even een momentje voor Bijen, die niet eerder werd gesteund door een merk. ,,Vroeger kocht ik altijd zelf m’n sticks. Stond ik in de winkel te vertellen dat ik landelijke jeugd speelde bij HDM in de hoop op wat korting. Daarna heb ik bij KZ wat kleine sponsoring gehad, maar nooit zoals dit. Ik vind het alleen maar mooi, een fijne samenwerking. Princess is een bekende naam in de hockeysport, groot geworden door Teun de Nooijer. En als je dan wordt benaderd door het merk waar één van de beste hockeyers van de wereld zich ook aan verbonden heeft, dan vind ik dat echt een eer. En een vorm van erkenning ook. Het geeft aan dat ik op de goede weg ben, dat ze vertrouwen in me hebben. En dat vertrouwen is absoluut wederzijds.’’

XXL Nutrition

Afgesteld

Bijen heeft bij Princess niet lang hoeven zoeken naar een stick die bij hem past. ,,Dat’’, zegt hij, ,,ging heel snel. Mijn oude stick was ook een Princess en die paste echt geweldig bij me. Die stick hebben ze voor mij precies zo nagemaakt, helemaal afgesteld op wat ik het lekkerst vind spelen. Hoe lang de stick is, het gewicht, wáár het gewicht zit, de balans; alles is op mij afgestemd, waardoor ik nu als het ware met de Koen Bijen-stick kan spelen. Alles specificaties staan ook in het systeem, waardoor ik altijd met mijn lievelingsstick speel. Ik heb er nu een aantal, maar gaat er eentje stuk, dan kan er zo een nieuwe bijgemaakt worden. Nee, deze stick wordt nog niet in productie genomen. Dan moet ik eerst maar eens vier olympische medailles winnen, zodat mensen denken ‘die stick moet ik ook hebben’. Maar zover ben ik nog niet, haha.’’

Koen Bijen figureerde onlangs al in een vette clip van Princess die rondging op social media. Op een verlaten industrieterrein in Amsterdam worden spectaculaire tricks uitgehaald met – uiteraard – de sticks van Princess. Met de campagne wil Princess uitdragen dat hockey overal kan worden gespeeld, op het veld én op straat. ,,Was echt heel leuk om te doen, en ook om meteen de andere ambassadeurs van Princess te zien, zoals Frédérique Matla en mijn teamgenoot Austin Smith, hockeylegende uit Zuid-Afrika. Na een gezamenlijke lunch zijn we vastgelegd op foto en video. Het was net na de winter, nog best wel koud, maar het was echt ontzettend gaaf om te doen. Dat is inderdaad één van de mooie bijkomstigheden van samenwerken met zo’n groot en goed merk.’’

Bevestiging

Niet alleen op die manier krijgt Koen Bijen de bevestiging dat hij goed bezig is. Dat ziet hij zeker ook terug bij Oranje. ,,Het gaat heel lekker’’, zegt hij met een grote lach. Al gooide een blessure wel wat roet in het eten. ,,In de laatste wedstrijd tegen Australië liep ik een scheurtje in mijn hamstring op, waardoor ik er ruim vier weken uit ben geweest. Maar nu ben ik gelukkig weer fit en daar ben ik natuurlijk blij mee.’’

Bijen kreeg een kans in het nieuwe Oranje van bondscoach Jeroen Delmee en greep die kans met beide handen aan. ,,Ik heb een mooi seizoen in de Pro League achter de rug, waarin ik veel minuten heb mogen maken en uiteindelijk topscorer van Oranje ben geworden. Het is mooi dat ik mezelf zo heb kunnen laten zien aan Nederland en dat ik waardevol heb kunnen zijn voor het team.’’ Niet alleen prettig voor Oranje, maar zeker ook voor Koen Bijen zelf, die de bevestiging kreeg dat hij goed genoeg is voor de internationale top. ,,Dat is zeker waar. Ik heb altijd wel uitgesproken dat ik het Nederlands elftal wilde halen, en dat is nu ook gebeurd, maar dan is het fijn dat ik ook echt goed kan meedoen, mezelf kan laten zien, en niet een beetje tegen de groep aanhik. Dit bevestigt voor mij dat ik op de goede weg ben, maar ik ben wel iemand die altijd meer en beter wil.’’

Ballenjongen

Je laten zien in de Pro League is mooi, maar straks komt er een WK aan, en dat is toch nog net even een stap hoger. Beijen lacht, weet het. ,,Die WK’s heb ik van jongs af aan gekeken. Tijdens het WK in 2014 in Den Haag was ik nog ballenjongen bij de finale tussen Nederland en Australië. En nu heb ik een teamgenoot die daar ook nog in speelde. Om er dan dit WK mogelijk zelf te staan, dat zou heel bijzonder zijn. Dat zijn echt dingen waar je van droomt en die koste wat kost wil halen.’’

Eerst wacht echter de eerste helft van het seizoen met het Den Bosch van coach Marc Lammers, waar Bijen toch wel een en ander van verwacht. ,,Ik denk dat we een goede ploeg hebben. We hebben prima versterkingen, veel kwaliteit op verschillende posities, en stiekem willen we toch voor de top vier gaan.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *