Logo Hockey Connect geel oranje

Strijd om vierde ticket

BILTHOVEN -  Hoofdklasse hockey dames seizoen 2021-2022: SCHC v Den Bosch.
Foto: Yibbi Jansen (SCHC) scoort
COPYRIGHT WORLDSPORTPICS Bert van der Toorn
BILTHOVEN - Hoofdklasse hockey dames seizoen 2021-2022: SCHC v Den Bosch. Foto: Yibbi Jansen (SCHC) scoort COPYRIGHT WORLDSPORTPICS Bert van der Toorn

Is er veel spanning in de hoofdklasse van de dames? Nee, op zich niet echt. Of het moet gaan om de strijd om het vierde ticket voor de play-offs. Dan is het namelijk zinderend spannend. Drie clubs komen nog in aanmerking voor dat laatste startbewijs.

Als we eerst even omhoog kijken, is het beeld van de hoofdklasse wel duidelijk. Den Bosch maakt bijna als vanouds de dienst uit. De Brabantse vrouwen zijn oppermachtig, al incasseerden ze eind maart wel een gevoelige nederlaag. Aan de Oosterplas was uitgerekend concurrent SCHC te sterk voor Den Bosch, dat bij winst maar liefst op dertien punten voorsprong zou zijn gekomen. Maar dat liep dus anders.

In een heerlijk gevecht was het in het laatste kwart niemand anders dan Yibbi Jansen die raak schoot voor de Stichtse en er zo voor zorgde dat Den Bosch nog enigszins op haar tellen moet passen. De voorsprong van de Bossche ploeg bedraagt nu acht punten, maar SCHC heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

XXL Nutrition

Stichtse hoeft op haar beurt weer niet te vrezen te worden ingehaald door Amsterdam, dat inmiddels al op zeven punten achterstand staat. Zo zijn bovenin de hoofdklasse de eerste drie tickets voor de play-offs al zo ongeveer vergeven, want achter Amsterdam gaapt ook weer een gat van acht punten naar de achtervolgers.

Ambitie

Dat zijn er drie: Pinoké, HGC en HDM. Alle drie boordevol ambitie aan het seizoen begonnen, en alle drie ruiken ze nu aan het toetje van het seizoen. Pinoké en HGC hebben in die strijd allebei 27 punten op hun conto, HDM moet het doen met een puntje minder. De marge naar plek zeven is ruim. Kampong volgt op zeven punten achter HDM.

Als er dus spanning zit in de hoofdklasse is het vooral daar. HGC lijkt het daarbij het lastigst te krijgen. De club uit Wassenaar treft namelijk nog de directe concurrenten HDM en Pinoké, maar stuit ook nog eens op Den Bosch. Dat is een loodzwaar programma als je de punten keihard nodig hebt.

Voor HDM is het evenmin makkelijk. Want naast HGC treft de Haagse club ook nog Pinoké, twee cruciale wedstrijden dus. Dat kan verkeerd aflopen, maar kan aan de andere kant ook perspectief bieden. Twee zeges en HDM is een stuk dichter bij de play-offs. Geldt eigenlijk ook voor Pinoké, dat dus ook beide rivalen nog treft. 

Zo kunnen de liefhebbers nog wat vuurwerk verwachten in die slotfase van de reguliere competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *