Logo Hockey Connect geel oranje

Eerste keeper Maurits Visser: ,,Als ik op het EK een goed toernooi keep, heb ik een streepje voor”

Maurits Visser is eerste keeper op het EK Hockey 2023.
Maurits Visser is eerste keeper op het EK Hockey 2023. Foto: Roel Ubels

Komende EK Hockey is Maurits Visser aangewezen als eerste keeper voor Oranje. De sluitpost vervangt Pirmin Blaak die thuis in afwachting is van de geboorte van een baby. Visser is ambitieus en ziet kansen richting de Spelen van 2024. De keeper is van mening dat het spelen van een goed EK een mogelijkheid geeft om een streepje voor te krijgen richting de Olympische Spelen in Parijs.

Winnen, dat is wat Maurits Visser de afgelopen jaren veel heeft gedaan voor zijn club Bloemendaal. De afgelopen jaren stond de keeper vaak op het hoogste podium. Niet alleen won Visser vaak de landstitel, ook was hij met Bloemendaal vaak de gevierde man tijdens de EHL. Opvallend genoeg werd zijn naam niet vaak ingevuld als eerste keeper bij Oranje. Pirmin Blaak kreeg bij grote toernooien zoals het WK en de Olympische Spelen het voordeel. Dit toernooi is dat anders, Visser is aangewezen als eerste keeper.

,,Ik vond persoonlijk voor het WK hockey begin dit jaar dat ik eerste keeper had moeten zijn. Hier heb ik het ook met de huidige staf over gehad. De afgelopen jaren heb ik namelijk in elke finale laten zien dat ik goed sta te keepen. Met Bloemendaal heb ik de afgelopen jaar bijna elke finale gespeeld. De ervaring van Pirmin Blaak bij Oranje, die heb ik tegen. Maar ja, ik heb bij grote toernooien ook nog niet de kans gekregen om deze ervaring te krijgen. De ‘call’ van de coach heb ik de afgelopen jaren verloren. Dit toernooi krijg ik de kans. Hier kan ik ervaring op gaan doen”, aldus Visser.

XXL Nutrition

Spelen 2024

Bij toernooiwinst van Oranje, kan er automatisch een ticket worden verdiend voor de Olympische Spelen in 2024. Druk staat dus op de ketel. Makkelijk zal het niet worden. Grote landen zoals Duitsland en België willen zich ook plaatsen voor de Spelen. Daarnaast zijn Engeland en Spanje geduchte kandidaten om ook de titel te pakken.

Oranje zal strijden om de titel. Toch zal intern de strijd tussen de keepers ook gaan starten. Met nog een jaar te gaan zullen Visser en Blaak er alles uit willen halen om eerste keeper te worden. Een strijd die ook na het EK niet is afgelopen. Of deze strijd bijvoorbeeld een vriendschap zal opleveren voor beide keepers die elkaar vaak zien, dat is sterk de vraag. Toch lijkt dit komend jaar geen hoofdzaak te worden.

,,Vrienden? We zijn zeker niet de beste vrienden. Toch kunnen we het wel goed met elkaar vinden. De samenwerking tussen Pirmin en mijzelf is goed. We vechten om dezelfde plek, daardoor zul je misschien ook nooit de beste vrienden kunnen worden. Ik ben blij dat ik dit toernooi mag laten zien wat ik kan. Van mening ben ik dan ook dat als ik hier een goed toernooi keep, dat ik een streepje voor heb op Pirmin richting de Spelen van 2024″.

Programma Oranje EK Hockey 2023

DatumTijdThuisUitToernooi
19 augustus15.30 uurNederlandFrankrijkEK Hockey Heren
21 augustus18.00 uurDuitslandNederlandEK Hockey Heren
23 augustus17.15 uurNederlandWalesEK Hockey Heren

Door: Hans Hofstra

1 gedachte over “Eerste keeper Maurits Visser: ,,Als ik op het EK een goed toernooi keep, heb ik een streepje voor””

  1. Pingback: Wereldkampioen Duitsland wint in vol stadion op EK Hockey en brengt Oranje in mineur - Hockey International

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *