Logo Hockey Connect geel oranje

Mirco Pruyser vindt bij Adidas alles wat hij nodig heeft

PA4 Mirco Pruyser 1

Wie Mirco Pruyser op het hockeyveld ziet lopen, hoeft zich niet lang af te vragen welk merk hij vertegenwoordigt. Van top tot teen is de de 31-jarige aanvaller voorzien van spullen van Adidas, met wie hij al vijf jaar prettig samenwerkt. Behalve zijn schoenen en stick verzorgt Adidas ook de tenues van zijn club Amsterdam en het Nederlands elftal. “Het hele plaatje klopt gewoon.”

Pruyser koos er in 2015 voor om over te stappen op Adidas vanwege het grote assortiment en de kwaliteit van de producten. Dat zijn club en land ook Adidas als hoofdsponsor hebben, maakte de keuze een stuk makkelijker. “Ik heb nog geen moment spijt gehad van die beslissing, Adidas heeft alleen maar topproducten”, stelt de 124-voudig international. Eén van die producten waar hij graag gebruik van maakt, is de Adidas LX24 Compo 2: een allround veldstick die zorgt voor een ideale balans tussen controle en slagkracht. De stick bestaat voor 50 procent uit carbon, wat betekent dat de stick over extra power beschikt.

Die extra power komt Pruyser goed van pas, aangezien hij als aanvaller vaak bij het doel van de tegenstander komt. “De stick heeft een bepaald soort kromming, waardoor ik de bal hoog op doel kan schieten en extra vaart kan meegeven”, vertelt hij. Doordat de stick minder stijf is dan vele andere sticks, is het volgens hem makkelijker om de bal goed aan te nemen. “Gevoel is voor mij heel belangrijk, net als dat ik het belangrijk vind dat ik hard met een stick kan slaan. Die elementen zitten er allemaal in. Daarnaast is het voor mij cruciaal dat ik met een verlengde stick speel, omdat ik vrij lang ben. Als ik met een kleine stick speel, krijg ik veel last van mijn rug.”

XXL Nutrition

Pruyser kiest zijn producten op gevoel, zo ook bij de schoenen van Adidas. Hoewel het Duitse merk in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio een nieuwe schoen lanceerde (de Adidas Global, roze) gaat de aanvaller ervan uit dat hij komend seizoen op de Adipower Legend Ink (bevat meerdere kleuren) blijft spelen. Volgens Pruyser is deze schoen ‘zo licht waardoor je lekker lichtvoetig bent’. “Voor mij moet een schoen niet te lomp ogen en daar hebben ze perfect op ingespeeld”, looft hij zijn merk. “De noppenstructuur vind ik ook erg relaxed: de kans dat je uitglijdt is minimaal.”

Een ander voordeel van de Adipower is dat hij breed is. Aangezien Pruyser zelf brede voeten heeft, moet hij een schoen hebben die niet te smal is, zodat hij lekker in zijn zool kan staan. “Ik vind het belangrijk dat je goed staat, makkelijk beweegt en dat je niet hoeft na te denken in het veld. Deze schoen heeft alles wat ik lekker vind”, aldus Pruyser, die aangeeft dat hij meerdere schoenen in een seizoen gebruikt. “Ik denk wel vier tot zes, maar dat komt omdat ik er ook bij het Nederlands team meespeel. Omdat je de demping goed wil houden, moet je ze regelmatig wisselen.”

Competitie
Pruyser bereidt zich met Amsterdam voor op de competitie, die hoogstwaarschijnlijk op 6 september van start zal gaan. Hoewel het coronavirus nog altijd niet helemaal onder controle is in Nederland gaat Pruyser ervan uit dat er in september eindelijk weer gehockeyd kan worden. “Het is alweer even geleden. De laatste wedstrijd die we speelden was op 8 maart, dus je kunt wel zeggen dat ik ernaar verlang om weer in competitieverband te gaan spelen”, vertelt de aanvaller, die lange tijd niet wist waar hij voor trainde.

Nu er weer een beetje duidelijkheid is, richt Pruyser zich vol ambitie op het komende seizoen, waarin hij met Amsterdam en het Nederlands team op jacht hoopt te gaan naar prijzen. Met Amsterdam zal het dan wel beter moeten gaan dan het afgelopen (afgebroken) seizoen, waarin de club na vijftien wedstrijden op de zevende plek stond. Toch had Pruyser er alle vertrouwen in dat Amsterdam de play-offs zou bereiken. “We wonnen de laatste wedstrijd met 7-1 van Rotterdam en hadden die lijn graag willen doortrekken. Natuurlijk zal het altijd een vraagteken blijven, maar wij waren ervan overtuigd dat het had gekund.”

Ook met het Nederlands team mikte Pruyser de afgelopen zomer op succes, maar het coronavirus zorgde ervoor dat de Olympische Spelen in Tokio een jaartje werden uitgesteld. Een logisch besluit, stelt de spits. “We hebben de knop snel omgezet, als team zijn we daar heel flexibel in. Ik zie het als een mooie kans om een aantal maanden langer met elkaar door te gaan en in Tokio nóg beter voor de dag te komen. We waren op de goede weg met zijn allen en dat hadden we graag willen laten zien op zo’n groot toernooi, maar ik probeer het zeker als iets positiefs te zien. Het is natuurlijk geen garantie dat we hierdoor hoger gaan eindigen, maar we hebben allemaal het gevoel dat we door kunnen bouwen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *