Logo Hockey Connect geel oranje

Thierry Brinkman helemaal één met de stick van Brabo

Murk Feitsma
Murk Feitsma

In de zoektocht naar een nieuwe ambassadeur heeft Brabo 111-voudig international Thierry Brinkman aan zich weten te binden. De 26-jarige aanvaller, die het afgelopen decennia was verbonden aan Princess, voelt zich vereerd dat hij de komende jaren het gezicht mag zijn van het Nederlandse hockeymerk. “Trots dat zo’n groot merk mij wil hebben.”

Na zo’n negen jaar te hebben samengewerkt met Princess werd het volgens Brinkman wel een keer tijd om een nieuw partnerschap aan te gaan. Niet dat hij er zelf zo naar op zoek was, maar toen hij enkele maanden geleden via zijn contactpersoon Joep Paumen (voorheen bij Princess en nu bij Brabo) te horen kreeg dat Brabo verregaande interesse had, was de beslissing voor Brinkman snel gemaakt. “Omdat Brabo nog geen speler uit het Nederlands mannenteam had, was ik wel interessant voor ze”, vertelt Brinkman. “Ik vind het een hele eer dat zo’n groot merk mij hiervoor benaderd heeft, dus dat ik de komende jaren hun ambassadeur mag zijn, maakt me wel trots.”

Ter voorbereiding op zijn eerste Olympische Spelen heeft Brinkman al een aantal wedstrijden met zijn nieuwe stick mogen spelen. Zowel tijdens de play-offs met Bloemendaal als tijdens het EK met het Nederlands team hield hij er een ‘heerlijk’ gevoel aan over. “Als je voor het eerst het veld opstapt, is het altijd maar de vraag hoe zo’n nieuwe stick gaat bevallen, maar vanaf het eerste moment dat ik de stick in m’n handen had, voelde het al goed. En dat ik er al veel doelpunten mee heb gemaakt, helpt natuurlijk ook wel mee”, grijnst de aanvaller.

XXL Nutrition

Brinkman speelt met een vrij rechte stick, die niet te zwaar en niet te licht is en een lengte heeft van 37,5 inch. De hoeveelheid carbon die erin zit, is volgens de international goed voor de basistechnieken, zoals het slaan met en het stoppen van een bal. “Het is lekker als je een stick hebt gevonden die bij jou als speler past. Ik ben iemand die veel ballen aanneemt, slaat, pusht en korte passjes geeft, dus daar pas je je stick op aan. Op dit moment kan ik wel zeggen dat ik helemaal één ben met m’n stick”, aldus Brinkman, die binnenkort zijn eigen TB-lijn van Brabo wil gaan opzetten.

Behalve zijn eigen initialen moet ook het getal 25, het rugnummer dat hij draagt bij het Nederlands elftal, in de stick terugkomen. “Daar moeten we alleen nog even mee wachten, omdat we nog niet zeker weten of ik dat nummer na de Spelen ook nog heb.” Qua kleuren kiest Brinkman voor de combinatie zwart met goud, geïnspireerd door een stick die hij in het assortiment van Brabo aan de muur zag hangen. Mocht Brinkman zelf met ideeën komen, kan hij die bij het hockeymerk aangeven. “Zo overleggen we ieder jaar hoe we er een mooie stick van kunnen maken. Het is gewoon een hele fijne samenwerking.”

Shoot-outs
Brinkman is inmiddels weer terug in Nederland na een teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Tokio. De Oranjemannen gingen in de kwartfinale na shoot-outs ten onder tegen Australië en dat betekende dat Nederland zich voor het eerst sinds 1984 niet plaatste voor de olympische halve eindstrijd. Een grote deceptie voor de ploeg van bondscoach Max Caldas, die eerder deze zomer nog Europees kampioen werd in eigen land. Tijdens dat toernooi slaagde de Nederlandse ploeg er wél in om shoot-outs te winnen. Respectievelijk België en Duitsland werden in de halve finale en finale na shoot-outs aan de kant gezet.

Brinkman miste er een tegen België, maar tegen Duitsland benutte hij hem wel. “Garanties dat je hem maakt, heb je nooit. In principe moet je overtuigd zijn van je eigen kunnen en vasthouden aan de type shoot-out die je neemt. Je hebt er veel op getraind en je moet je focussen op de uitvoering; op zo’n moment is er niet veel ruimte om spanning te ervaren.” De overwinning op Duitsland betekende de derde Europese titel in de carrière van Brinkman. “Dat is stiekem best een serieus aantal als je er zo over nadenkt. In de historie heeft Nederland er maar zes gewonnen, dus als je er dan drie hebt, is dat best bizar.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *